Kovid-19 aşısı olanlardan bir kişiye çekilişle ev hediye edilecek!

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı başlatılan aşılama kampanyasına katılanlardan bir kişiye, çekilişle ev hediye edileceği bildirildi.

DÜNYA 24.06.2021, 21:15 24.06.2021, 21:17
Kovid-19 aşısı olanlardan bir kişiye çekilişle ev hediye edilecek!

Nur sultan valisi altay kulginov, yaptığı makalelı açıklamada, ülke genelinde kovid-19'un yayılma hızına bakılırsa, ancak başkentin kırmızı kategoride yer aldığını belirtti.

Kulginov, virüse karşı sürü bağışıklığının oluşması için şehir nüfusunun yüzde 60'nın aşı yapmış oldurması icap ettiğine işaret ederek, kapsamlı aşı kampanyası yürüteceklerini dile getirdi.

Başkentteki aşı kampanyası kapsamında yapılacak çekilişle bir kişiye 2 odalı daire armağan edeceklerini kaydeden kulginov, "ev çekilişine, 25 haziran ila 31 ağustos tarihleri arasında kovid-19'a karşı aşının ilk dozunu yapmış olduran 18 yaşını doldurmuş vatandaşlarımız katılabilecek" ifadesini kullandı.

Altay kulginov, çekiliş kararına göre, ev sahibinin ismini ise eylül ayının başında açıklayacaklarını aktardı.

Nur sultan'daki avmlerinde kurulan aşılama noktalarında da virüse karşı aşı olan yurttaşlara mağaza ve kafeteryalar için çeşitli indirim kuponları veriliyor.

Kazakistan sıhhat bakanlığı, kovid-19'un "delta" varyantının ülkede öncelikle başkent nur sultan'da görüldüğünü açıklamıştı.

Başbakan desteksı yerali tugcanov da ülkede ehil sayıda aşı dozunun bulunmuş olduğunu, ancak yurttaşların aşıya ilgilerinin düşük olduğunu kaydetmişti.

Yorumlar (0)