Komşuda, koronavirüs nedeniyle her 15 dakikada bir kişi ölüyor iddiası!

Koronavirüs salgınından ölümlerin sayısı 10 bini aşan ülkelerden biri olan İran'da, basında çıkan "her 15 dakikada bir kişi salgın nedeniyle ölüyor" haberleri büyük panik yarattı.

DÜNYA 19.06.2020, 15:53
Komşuda, koronavirüs nedeniyle her 15 dakikada bir kişi ölüyor iddiası!

İran'ın koronavirüsle mücadelede durumu kritik. Can kayıpları durdurulamıyor. Tablo gittikçe kötüleşiyor

Ülke genelinde ikinci dalga paniği yaşanırken toplam ölüm ve vaka sayıları da günden güne artıyor. İran Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre ülke kısa süre sonra 10 bin ölüm barajını geçmiş olacak.

Ülke bu hafta, iki ayın sonunda günlük 100 ölüm sayısını yeniden gördü. Nisan ortalarında alınan karantina tedbirlerini gevşetmeye başlayan İran daha sonra artan vaka ve ölümlerle karşı karşıya kalmıştı.

Ülkede Mart ayı başlarında görülmeye başlanan salgın 200 binden fazla insanı hasta etmiş durumda.

Son rakamlara göre, ülkede 9 bin 200 kişiden fazla can kaybı yaşandı, 156 binden fazla kişi ise tedavi edildi.

İran’da yayın yapan Mizan Haber Ajansı'na göre ise ülkede her 12-15 dakika arasında bir kişi virüs yüzünden hayatını kaybediyor.

İran'da Haziran'ın ilk haftasında her gün 3 binin üzerinde yeni vaka tespit edildi. Bir önceki haftaya göre yeni vakların sayısında yüzde 50'lik artış vardı. Ondan sonra da durum daha da kötüye gitti.

Bundan bir önceki en yüksek sayı 30 Mart'ta görülmüştü; 3 bin 186 kişide koronavirüs tespit edilmişti. O dönem iran hâlâ salgından en kötü etkilenen ülkelerden biriydi.

İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani, salgının yeniden büyümesi durumunda kısıtlamaların yeniden uygulamaya konulabileceğini söyledi.

Ancak Tahran yönetimi, henüz "İkinci dalga"dan bahsetmek istemiyor.

Yorumlar (0)