Koalisyon Yemen'i vurdu, onlarca sivil öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in El-Maslub ilçesini vurdu, Husilerin verdiği rakamlara göre, bölgede onlarca sivil hayatını kaybetti.

DÜNYA 15.02.2020, 14:00 15.02.2020, 14:03
Koalisyon Yemen'i vurdu, onlarca sivil öldü

Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının El-Cevf kentini vurduğunu açıkladı.

HENÜZ NET RAKAM YOK 

Husilere ait el-Mesire kanalının haberinde, halkın gece Cevf iline bağlı El-Maslub ilçesinde düşürülen savaş uçağının enkazı etrafında toplandığı sırada koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

Haberde, saldırı sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisine yer verilirken, tam sayı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. 

NE OLMUŞTU?

Husilerin Sözcüsü Albay Yahya Seri, gece El-Mesire televizyonuna yaptığı açıklamada, Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetinde koalisyona ait Tornado tipi bir savaş uçağını düşürdüklerini belirtmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar (0)