Kaşıkçı'yı konsoloslukta öldüren Suudi Arabistan'dan İran'a uluslararası hukuk dersi:

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "İslam dünyası İran'a yeter diyor" dedi ve "Diplomatları öldüren, konsolosluk binalarını bombalayan ve terör örgütlerine destek veren" bir ülkenin komşularından saygı göremeyeceğini söyledi.

DÜNYA 01.06.2019, 15:27 01.06.2019, 15:27
Kaşıkçı'yı konsoloslukta öldüren Suudi Arabistan'dan İran'a uluslararası hukuk dersi:

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "İslam dünyası İran'a yeter diyor" dedi ve "Diplomatları öldüren, konsolosluk binalarını bombalayan ve terör örgütlerine destek veren" bir ülkenin komşularından saygı göremeyeceğini söyledi. Gazeteci ve Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda, Riyad'dan gelen bir ekip tarafından öldürülmüştü. Bu ekibin içinde Suudi hükümetine yakın birçok isim bulunuyordu. 

Cubeyr, dünyanın "İran'ın uluslararası hukuka uymaya başlayıp bir devrim yerine ülke gibi davranması gerektiğini" düşünmeye başladığını söyledi. Suudi Arabistan'ın Yemen'de yürüttüğü savaş bir çok ülke ve uluslararası grup tarafından hukuka aykırı görülüyor.

Açıklamayı yapan Cubeyr, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetinin ardından rütbesini düşürdüğü isimlerden biriydi.

Mekke'de yapılan Körfez ve Arap Ligi zirvesinde basın mensuplarına bir demeç veren Cubeyr, İran'ın anayasasında bulunan "devrimi yayma" ilkesinden vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. 

Geçen haftalarda Suudi gemilerine ve petrol pompalarına yapılan saldırıyı İran'ın gerçekleştirdiği öne süren Cubeyr, İran'ın aktivitelerinin sadece körfez ülkelerinde değil, bütün bölgedeki istikrarı bozduğunu söyledi.  

Yorumlar (0)