İtalyan La Stampa Gazetesi 'Kıyafetime Karışma' yürüyüşünü manşetine taşıdı

Kadınlar 'Hayatın içindeyiz, ne giyeceğimize biz karar veririz' diyerek 29 Temmuz saat 19'da Kadıköy Süreyya Operası önünde 'Kıyafetime Karışma' yürüyüşü gerçekleştirmişti. Eyleme katılan binlerce kadın İtalyan La Stampa Gazetesi'nde yer aldı.

DÜNYA 02.08.2017, 08:07 02.08.2017, 08:07
İtalyan La Stampa Gazetesi  'Kıyafetime Karışma' yürüyüşünü manşetine taşıdı

Her kesimden kadının, sanatçıların destek verdiği ve çağrısını yaptığı eylem 29 Temmuz Cumartesi saat 19.00'da Kadıköy Süreyya Operası önünde başlamıştı.

'Kıyafetime karışma' diyen kadınlar, hafta boyunca saldırıya uğrayan kadınların bulunduğu yerden eyleme çağrı yapmıştı. Beşiktaş Meydanı'nda, Ayşegül Terzi'nin şortundan dolayı saldırıya uğradığı yerden ve Canan Kaymakçı'nın "milleti azdırıyorsun" denilerek saldırıya uğradığı Eminönü Yeni Camii önünde basın açıklamaları yapıldı.


 
Kadınların eylemliliği; CNN, NTV gibi basın kuruluşları tarafından da ilgi gördü. Öte yandan kampanyanın sosyal medya ayağı da hareketliydi. #KıyafetimeKarışma hashtagine ünlülerden siyasetçilere birçok kişi ve birçok kurum destek verdi. 


 
Yarın'ın haberine göre, en son uluslararası basın da yer alan büyük 'Kıyafetime Karışma' yürüyüşü İtalyan Gazetesi La Stampa'da 'Türkiye'de kadınlar Erdoğan'a karşı meydanda' 
manşetiyle yer aldı.

Yorumlar (0)