Britanya Başbakanı Liz Truss istifasını açıkladı

Liz Truss'ın sadece 45 gün süren başbakanlığı, Britanya tarihinin en kısa sürelisi oldu.nı, NATO üyeliğinin önündeki engeli kaldırmak için Türkiye'yi ziyaret etmeye hazır olduğunu söyledi.

DÜNYA 20.10.2022, 16:01 20.10.2022, 16:10
Britanya Başbakanı Liz Truss istifasını açıkladı

Önceki Başbakan Boris Johnson'ın (BoJo) Ukrayna krizi ve Rusya karşıtlığını körükleyen Dışişleri Bakanı iken BoJo'nun bir dizi skandal nedeniyle istifa kararını açıklaması üzerine yazınki parti içi seçim yarışından galip çıkan Liz Truss, sadece resmen 6 hafta başbakan kalabildi.

Truss'ın eylül başı Muhafazakar Parti lideri seçilip başbakanlık koltuğuna oturmasını müteakip ölen Kraliçe 2. Elizabeth için tutulan 10 günlük yasın ardından sahneye çıkışı, Titanic faciasına döndü.

Birkaç haftada gemiyi batırdıktan sonra bugün istifasını açıklayan Truss, kendisini seçenlerin verdiği yetkiyi kullanamadığı için istifa ettiğini, halefi seçilene dek başbakanlığa devam edeceğini belirtti.

Truss, "Durum göz önüne alındığında, seçildiğim görevi yerine getiremiyorum. Bir halef seçilene kadar Başbakan olarak kalacağım" dedi.(Sputnik)

Yorumlar (0)