Beşar Esad, yeniden Suriye devlet başkanı adayı oldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, 26 Mayıs'ta düzenlenecek olan başkanlık seçimlerinde yeniden aday olduğu açıklandı.

DÜNYA 21.04.2021, 15:17
Beşar Esad, yeniden Suriye devlet başkanı adayı oldu

Suriye Parlamentosu Başkanı Hammude el Sabbağ, 26 Mayıs’ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerine Beşar Esad’ın da aday olduğunu duyurdu.

Sabbağ, Esad'la birlikte iki başvuru daha aldıklarını bu sonuçla toplamda 6 kişinin başkanlık için adaylığını koyduğunu belirtti.

19 Nisan'dan itibaren başlayan adayların başvuru süreci 10 gün boyunca devam edecek ve 29 Nisan’da sona erecek.

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre, Suriye anayasasında belirtilen şartları sağlayan herkes adaylık başvurusunda bulunabiliyor ancak adaylığın kesinleşmesi için parlamentonun en az 35 milletvekilinden destek oyu alınması gerekiyor.

Suriye parlamentosu, devlet başkanlığı seçimlerinin 26 Mayıs’ta düzenleneceğini ve ülke dışında yaşayan Suriye vatandaşlarının 20 Mayıs’ta temsilcilikler ve büyükelçiliklerde oy kullanabileceklerini bildirmişti.

ABD, BM TARAFINDAN DENETLENMEZSE SEÇİMLERİ TANIMAYACAK

ABD geçtiğimiz ay 26 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin adil ve özgür koşullarda gerçekleşmemesi ve BM tarafından denetlenmemesi durumunda seçimleri tanımayacağını açıklamıştı.

10 yıl önce başlayan Suriye iç savaşı sırasında, 2014'te devlet başkanlığı seçimleri yapılmış ve Beşar Esad oyların yüzde 88’ini alarak devlet başkanlığını ilan etmişti.

Yorumlar (0)