Almanya'nın yeni Savunma Bakanı Boris Pistorius oldu

Başbakan Olaf Scholz, Ukrayna krizinin istifa etmek zorunda bıraktığı Christine Lambrecht'in yerine Savunma Bakanı olarak Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius'u tercih etti.

DÜNYA 17.01.2023, 14:54
Almanya'nın yeni Savunma Bakanı Boris Pistorius oldu

Almanya'nın yeni Savunma Bakanı'nın Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius olacağı netleşti. Alman basınında çıkan haberlerin ardından, Hür Demokrat Partili (FDP) Maliye Bakanı Christian Lindner'in 'kabinedeki yeni arkadaşı' Pistorius'u tebrik eden tweet atmasıyla şüpheye yer kalmadı.


Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Olaf Scholz da hükümet sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamayla atamayı doğruladı:
"Pistorius, yönetim tecrübesi olan, yıllardır güvenlik politikasıyla uğraşan ve yetkinliği, özgüveni ve büyük kalbiyle son derece deneyimli bir politikacıdır ve tam da Alman ordusunu (Bundeswehr) bu dönüm noktasından geçirecek doğru kişidir."
SPD'li Pistorius, Ukrayna krizi yüzünden istifa etmek zorunda kalan SPD'li selefi Christine Lambrecht gibi meslekten hukukçu.

2013'ten beri eyalet içişleri bakanlığını yürüten ve göçmenlerin entegrasyonu gibi konularda öne çıkan Pistorius'un Scholz'un sadık bulup çok güvendiği bir isim olduğu kadar güvenlik yetkilileriyle de arasının iyi olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)