ABD’den İran Savunma Bakanlığı’na yaptırım!

ABD Dışişleri, Maliye ve Ticaret Bakanları İran’a karşı kapsamlı yeni yaptırımlar açıkladı. Üç bakan, yaptırımları ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenledikleri basın toplantısında duyurdu. Basın toplantısında Savunma Bakanı Mark Esper, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mark O’Brien ve ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft da katıldı.

DÜNYA 21.09.2020, 20:34 21.09.2020, 20:35
ABD’den İran Savunma Bakanlığı’na yaptırım!

amerikaninsesi’nın aktardığına göre; Pompeo, ABD’nin yeni yaptırımlar getirdiği kuruluşlar arasında İran Savunma Bakanlığı’nın da olduğunu belirtti.

Başkan Donald Trump’ın İran’la bağlantılı konvansiyonel silah transferlerini hedef alan yeni bir kararname yayınladığını kaydeden Pompeo, BM’nin İran’a karşı silah ambargosunun yeniden devreye sokulduğunu söyledi ve tüm ülkeleri de ABD’nin bu konudaki duruşunu destekleyerek yaptırımları tekrar uygulamaya çağırdı.

Pompeo’nun yeni yaptırımlar açıkladığı kişi ve kuruluşlar arasında İran Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığı’yla birlikte, İran Savunma Sanayileri Örgütü ve Direktörü Mehrdad Akhlaghi-Ketabchi ve Venezuela lideri Nicolas Maduro da bulunuyor.

Yorumlar (0)