ABD ve Ukrayna dışişleri bakanları arasında 'Donbass' görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Donbass'ta yaşanan gelişmeleri görüştü.

DÜNYA 01.04.2021, 07:59 01.04.2021, 07:25
ABD ve Ukrayna dışişleri bakanları arasında 'Donbass' görüşmesi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD'li mevkidaşıyla 'güvenlik iş birliğini geliştirme' yollarını telefonda görüştüklerini açıkladı.

Bakan Kuleba, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'daki güvenlik durumunu kötüleştirmeye devam etmesinden dolayı Blinken ile yapıcı ve odaklanmış bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri'nden 'yanınızdayız' mesajı

Görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price"Bakan Blinken, Rusya'nın Donbass ve Kırım'da devam eden agresifliği karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit etti" dedi.

Açıklamada Blinken'in, Ukrayna'nın doğusundaki gerginlik konusunda endişesini dile getirdiği ve hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için mevkidaşına başsağlığı mesajı ilettiği ifade edildi. 

Açıklamaya göre, Ukrayna'daki 'demokratik kurumların güçlendirilmesi' ve 'hukukun üstünlüğünün korunmasına' vurgu yapan Blinken, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi başlıklarda iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldı.

Yorumlar (0)