ABD'li Kongre Üyesi:ABD askerinin geri çekilmesi IŞİD'in yeniden canlanmasına yol açar

Demokratik Kaliforniya Kongre Üyesi Adam Schiff,, Suriye'de ABD askerinin çekilmesi "Sonuçları çok kalıcı olacak ... Bu sadece tam bir felaket. Geri çekilmenin IŞİD'in yeniden canlanmasına yol açacağını öngörüyor.

DÜNYA 14.10.2019, 01:13
ABD'li Kongre Üyesi:ABD askerinin geri çekilmesi IŞİD'in yeniden canlanmasına yol açar

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'ye yaptığı Barış Pınarı Harekatına karşı Amerika'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Demokratik Kaliforniya Kongre Üyesi Adam Schiff, Cumhurbaşkanı Donald Trump'ın ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesini kınayan bazı Cumhuriyetçi milletvekillerine katıldığını ifade ederken İŞİD'in yeniden dirilişe geçeceğini belirtti.

Schiff, GOP Illinois Kongre Üyesi Adam Kinzinger’in Trump’ın Pazar sabahı kuzey Suriye’den çekilmesine ilişkin açıklamalarını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “tam kapitülasyon” olarak nitelendirdi. Schiff, Trump’ın görevden ayrılmasından sonra ABD’nin “müttefiki bırakmayacağını” söylerken, Amerika’nın IŞİD'e karşı mücadelede "en güçlü müttefiki" olan Kürtlerin terk edilmesine karşı uyarıda bulundu. Schiff, eski ABD Savunma Sekreteri James Mattis'in Trump’ı defalarca uyardığını " kesinlikle bir " IŞID’in bölgeye döneceği konusunda uyardı .

Yorumlar (0)