CHP İzmir’de ilçe kongreleri 27 Ağustos Pazar günü yapılacak Narlıdere, Karabağlar, Bergama, Buca ilçe kongreleri sonrası tamamlanmış olacak. CHP’nin kalesi olarak görülen Narlıdere’de parti tabanından yoğun destek alan Devrim Kırlangıç saha çalışmalarına devam ediyor. Kırlangıç, mahalle delegeleri ile birebir görüşüp neden aday olduğunu partililerle paylaşıyor.
Adaylık açıklamasında ülkenin geldiği durumu değerlendiren ve umudun yeniden yeşertilmesi gerektiğini belirten Kırlangıç,
“Partimize, üyelerimize ve genelde tüm muhalif güçlere yapılan bu ahlaksız saldırının temel işlevinin, ülkenin topyekun rehin alınması, son engelin kaldırılması, halkın direnme gücünün kırılması, milletin istiklalini koruma, azim ve kararlılığının yok edilmesi amacıyla yapıldığını değerlendiriyorum.
Bu ahlaksız saldırıya karşı; Son kaleyi savunmak için, safları sıklaştırmak için, mücadeleyi yükseltmek ve umudu yeniden yeşertmek için Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanlığına aday oluyorum.” Diyerek adaylığını duyurmuştu.
Devrim Kırlangıç kimdir?
1970 yılında Malatya‘da dünyaya gelen Devrim Kırlangıç, 1976 yılından itibaren İzmir’de, 1978 yılından beri de, Narlıdere ‘de yaşamaktadır.
İlkokulu Narlıdere Oğuzhan İlkokulu’nda, liseyi Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde okuyan Devrim Kırlangıç, Üniversiteyi 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak 1993 yılında mezun oldu.
Evli ve 2 çocuk babası Devrim Kırlangıç Hukuk Bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır.
CHP’nin mutfağından gelen Devrim Kırlangıç, 2014-2019 yılları arası Narlıdere Belediyesi Meclis üyeliği, 2013 ‘ten sonra yapılan tüm seçimlerde, kat sorumluluğundan başlayarak, ilçe hukuk sorumluluğuna kadar çok sayıda parti görevini yerine getirdi. Yapılan parti içi eğitimlere katılarak, tüzük gereği yapılması gereken tüm faaliyetlerde bulundu.