HDP Esenyurt Eş Başkanlarından Kılıç serbest bırakıldı Sağlam tutuklandı

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve sözlerinin duvarlara asıldığı ortaya çıkınca ilçe binasına operasyon düzenlenmişti.

HDP Esenyurt Eş Başkanlarından Kılıç serbest bırakıldı Sağlam tutuklandı

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve sözlerinin duvarlara asıldığı ortaya çıkınca ilçe binasına operasyon düzenlenmişti. Operasyonda İlçe Eş Bakanları Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Terörle Mücadele Şubesi’nde işlemleri biten şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam ifadelerinin arından ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Kılıç'ın 'terör örgütüne üye olma' suçundan yurt dışı yasağı ve haftada bir imza şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, Ercan Sağlam'ın ise aynı suçtan tutuklanmasına karar verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız