AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Antalya, Bursa ve Muğla kongresine canlı bağlantıyla katılıyor.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
CHP’DEKİ İSTİFALAR
“Teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, hırsızlık furyasının üzerini kapatmak için her gün olmadık yalanlarla bize ve AK Parti’ye saldırıyorlar. Daha önce milletin gündemini haftalarca ‘Külliye’ye giden CHP’li’ diye meşgul etmişlerdi. Sonra bu kuyruklu yalanların CHP Genel Merkezi’nde üretildiği ortaya çıktı. Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Kime sorsanız Atatürk’ün CHP’si ile Kılıçdaroğlu’nun CHP’si arasında sadece isim benzerliği olduğunu söyleyecekler. Siz gizlemeye çalışsanız da millet sizin kimlerle yol yürüdüğünüzü, hangi kirli pazarlıkları yaptığınızı görüyor. Bu millet 520 gündür evlat nöbeti turan anneleri ziyaret etmediğinizi de biliyor. CHP Genel Başkanı FETÖ’cüler için Ankara’dan İstanbul’a terörist uzantılarıyla yürüdü. Gezi olaylarından itibaren nerede bir provokasyon varsa CHP’liler daima ön saflarda yer aldı.
Teröristler için gösterdikleri empatinin binde birini dahi o teröristlerin katlettiği insanlar için göstermediler. Devletin kaymakamına, öğretmenine karşı militan iftirası atarken teröristleri arkadaş diye koruma yarışına girdiler. Parti içi kavgalardan AK Parti’yi sorumlu tutmak yüzsüzlüktür. CHP yönetimi ayaklarına taş değse AK Parti’yi suçluyor. Çok net söylüyorum biz parti olarak mevcut CHP yönetiminden gayet memnunuz. Her hafta bir pot kıran bu CHP Genel Başkanı’ndan da memnunuz. Endişemiz ülkemiz adına. Bizim sıkıntımız demokrasimiz, Türk siyaseti adınadır. Kendi siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız. Çapı, kalibresi asla ölçü değildir. Varsın onlar kirli senaryolarla koltuklarını koruma mücadelesi versinler, biz gözümüzü ufuktan ayırmayacağız.
PARTİMİZDEN AYRILMIŞ ARKADAŞLARIMIZI YENİDEN KAZANALIM
Partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış olan arkadaşlarımızı tekrar yeniden saflarımıza kazandıralım. İsimler, makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Türkiye’nin sendelemesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz.”
İSİMLERİ KARIŞTIRDI: ORHAN BABAYA SAĞLIK
Erdoğan, kongre salonunda bulunan kalabalığın hep bir ağızdan Müslüm Gürses’in ‘Seni Yazdım’ şarkısını söylemesinin ardından “Maşallah hasret kalmışız bugünlere, bir taraftan Orhan baba bir taraftan marşlarımız” dedi. Erdoğan’ın sözlerinin ardından tekrar verilen şarkı ile kalabalık daha coşkulu bir şekilde şarkıya eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise müziğin kısılmasının ardından yaptığı yorumda Müslüm Gürses ile Orhan Gencebay’ı tekrar karıştırarak “Buradan da Orhan babaya sağlık, hanım efendisine sağlık” dedi.
SALGINDA ‘TIKLIM TIKLIM BULUŞMA’ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Koronavirüs salgınına rağmen kapalı spor salonunda yapılan kongredeki kalabalık dikkat çekerken Erdoğan’ın “Şu kapalı salonlarda, salgına rağmen tıklım tıklım buluşma ve buluşturmayı sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” sözleri sosyal medyada tepki çekti.
