Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Buca Belediyesi’nin arama kurtarma ekibi BUCAKUT, afet bölgesine gitti. 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı ile harekete geçen BUCAKUT, çeşitli ihtiyaç malzemelerini de beraberinde götürdü.
ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ
İlk olarak Osmaniye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan BUCAKUT, daha sonra Adıyaman’a geçti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da ekibe destek vermek için Adıyaman’a gitti. Depremzede yurttaşlarla da görüşen Başkan Kılıç, “Canla başla çalışan tüm ekiplere Allah'tan kolaylık diliyoruz. Burada durum çok kötü. Elimizden destek anlamında ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız” dedi.
18 TIR GÖNDERİLDİ
Öte yandan, depremlerin ardından yaraları beraber sarmak için harekete geçen Erhan Kılıç’ın çağrısıyla, ihtiyaç malzemesi bağışlamak isteyen vatandaşlar Buca Belediyesi Afet Yardım Toplama Merkezlerine akın etti. Gelen yardımlar belediye çalışanları ve gönüllülerin yardımıyla ayrıştırılıp paketlenirken, toplam 18 tır afet bölgesine sevk edildi.
DSÖ'den Ebola Virüsü Uyarısı! Binlerce Can Kaybı Yaşandı, Salgın Yayılmaya Devam Ediyor
#Sağlık / 19 Ekim 2026
CHP Kadın Kolları, Kılıçdaroğlu ile Birlik ve Dayanışma Mesajı Verdi
#Siyaset / 19 Ekim 2026
Murat Ağırel, Ömer Sarıgül ve Aylin Kotil'inde aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı
#Gündem / 19 Ekim 2026
Yorumlar