Gazete Kritik Meclis Başkan Hüseyin Akol: “Eğitim Süresini Kısaltmak, Gençlerin Geleceğini Çalmak Demektir”

Başkan Hüseyin Akol: “Eğitim Süresini Kısaltmak, Gençlerin Geleceğini Çalmak Demektir”

Başkan Hüseyin Akol, eğitim süresinin kısaltılmasının gençlerin geleceğini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Uzun süreli eğitim süreçlerinin bireylerin bilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri açısından kritik olduğunu belirten Akol, eğitimde kalite ve süre dengesinin korunması gerektiğini vurguladı. Bu yaklaşım, gelecek nesillerin daha donanımlı bireyler olarak topluma kazandırılmasını hedefliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdağmadeni İlçe Başkanı Hüseyin Akol, zorunlu eğitimin 12 yıldan daha kısa sürelere indirilmesine yönelik tartışmalara tepki gösterdi. Akol, bu yaklaşımın toplumsal eşitliği zedeleyen, gençlerin gelişimini engelleyen bir geri adım olduğunu söyledi.

Başkan Akol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim, gençlerimizin hayata hazırlanmasının temel taşlarından biridir. Zorunlu eğitimin azaltılması, onların öğrenme haklarını ellerinden almak ve erken yaşta iş hayatına sürmek demektir. Bu tutum, eğitimde fırsat eşitliğini yok saymak ve gençleri sadece piyasanın ucuz iş gücü olarak görmek anlamına gelir.

Lisenin gereksiz görülmesi, aslında gençlerin geleceğe umutla bakmalarını engelleyen, onları erken yaşta sömürüye mahkûm eden bir zihniyetin yansımasıdır. Bizler, çocuklarımızı bilgiyle donatmak, kendi ayakları üzerinde durabilecek bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, eğitimi güçlendirmek, gençlerin önünü açmak ve onları çağdaş bir Türkiye’nin mimarları yapmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğitimde geri adım atmak, ülkenin geleceğine ihanet etmekle eşdeğerdir.”
 
 
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *