CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergesinde “İstanbul’un merkezinde veliler mahallelerinde çocuklarını gönderecekleri bir ilkokul ve ortaokulun olmadığını, yıkılan okullarının yerine yenilerinin yapılmadığını ve yetkililerin kendilerini dikkate almadıklarını paylaştığını” kaydetti.
“EĞİTİMLE İLGİLİ İÇİ BOŞ NUTUKLARIN UYGULAMADA KARŞILIĞI YOK”
İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Bakanlığın ve Cumhurbaşkanlığının eğitimle ve eğitime ayrılan bütçeyle ilgili içi boş nutuklarının uygulamada bir karşılığının olmadığını görmek isteyenler İstanbul’un Başakşehir ilçesi Ziya Gökalp ile Güngören ilçesi Güven mahallelerine gidebilirler. Vatandaşlarımız ile yapmış olduğum yerinde görüşmelerde mahallelerinde çocuklarının gideceği bir ilkokul ve ortaokulun olmadığını ve bu nedenle yıllardır mağduriyet yaşadıklarını paylaştılar” dedi.
“ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEKTE ZORLANACAKLAR”
“Yıkılan okulların yerine yenilerinin yapılmaması nedeniyle özellikle Başakşehir ilçesi Ziya Gökalp mahallesi Ceyhan sokak ile Güngören ilçesi Güven mahallesi Okul sokakta ikamet eden aileler dert yanıyor” diyen Özdemir, “Okulların açılmasına az bir süre kala veliler, bu yıl da çocuklarını okula göndermekte özellikle kış koşullarında oldukça zorlanacaklarını paylaşıyorlar. En yakın okula ulaşım konusunda çok büyük zorluklar yaşadıklarını, maddi güçlükler içinde olduklarını ve ulaşım masraflarına katlanamayacak kadar artmasından dert yanıyorlar. Mahalleye kısa yürüme mesafesinde olan ve yıkılan okullarının tekrar faaliyete geçmesi konusundaki taleplerini dile getirmelerine rağmen bugüne kadar bir adım atılmamış durumda” olduğunu kaydetti.
“EĞİTİME ERİŞİM TALEPLERİ NE ZAMAN KARŞILANACAK”
“İstanbul’un merkezinde ilk ve ortaokula erişim konusunda velilerin ve öğrencilerin yaşadığı ciddi mağduriyetlerin giderilmesi ve eğitime erişim taleplerinin bir an önce karşılanması” çağrısında bulunan Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e şu soruları yöneltti:
Özgür Özel, CHP'nin Edirne Mitingi öncesi belediye ve il başkanlığını ziyaret etti
#Siyaset / 20 Aralık 2025
ABD, IŞİD hedeflerine yönelik "Şahingöz" operasyonu başlattı
#Dünya / 20 Aralık 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *