AKP politikaları camide ve İDO'da çöktü

Yarkadaş: "Camilerin elektriği borcundan dolayı kesiliyor; milyonlarca yurttaşımızın ulaşım hakkı gasp ediliyor... AKP İstanbul'u da Türkiye'yi de yönetemiyor."

Yurt Haberleri 15.11.2018, 13:30 15.11.2018, 13:30
AKP politikaları camide ve İDO'da çöktü

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, kentin en büyük camilerinden biri olan Fatih'teki Yavuz Sultan Selim Camiisi'nin elektriğinin borcundan dolayı bir özel şirket tarafından kesilmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, milyonlarca yurttaşın kullandığı İDO'nun Aralık ayından itibaren iç hatlarda çalışmayacağının açıklanmasına rağmen AKP'li belediyenin suskunluğunu korumasına da dikkat çekti.

 

Yarkadaş yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

 

"CK Boğaziçi Elektrik adlı şirket, İstanbul'un en büyük camilerinden biri olan Fatih'teki Yavuz Selim Cami'sinin elektriğini kesip, aboneliğini iptal edip sayaçlarını söktü. Cami şu an karanlığa bürünmüş durumda. Elektrik olmadığı için ışık da yok; ısıtma sistemi de...

 

Allah göstermesin; bu uygulama CHP iktidarına denk gelse neler söylenirdi neler... 24 saat din istismarı yapan AKP'nin üst yönetimi ise bu skandal karşısında dilini yutmuş durumda...

 

Ya Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a ne demeli?

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, püsküllü deliyi ziyaret edip cumhuriyete savaş ilan edeceğine, yönetimindeki camilerle ilgilense, bu rezalet yaşanmaz; cemaatin ibadet hakkı engellenmezdi. Ancak belli ki; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın püsküllü deliyi ziyaret etmek gibi daha önemli işleri var... Cemaatin karanlıkta kalması ya da üşümesi onlar için hiçbir şey ifade etmiyor.

 

Sayın Erbaş; o vergiler sana halkımız ibadetini rahatça yerine getirebilsin diye aktarılıyor. 

Mevcut bütçeye rağmen caminin elektriğinin kesilmesi sizin ayıbınızdır.

 

Ve meselenin başka bir boyutu daha:

 

Caminin elektriğini 'borcunu ödemedi' diye kesip sayacını da söken CK Boğaziçi Elektrik, CHP'ye gece gündüz iftira atan ve 'Camileri ahır yaptılar' yalanını söyleyen ATV - Sabah'ın kağıt üzerindeki sahibi M. Cengiz'e ait! Gör bunu halkım ve unutma! Halkın dini inançlarını sahibi olduğu yayın organlarında 24 saat istismar eden Cengiz'in şirketi, caminin elektriğini cemaatin gözyaşına rağmen kestiriyor ve vicdanı bile sızlamıyor.

 

BİR REZALET DE İDO'DA!

 

Yarkadaş açıklamasını şöyle bitirdi:

 

"İstanbul'da AKP politikalarının yaşattığı bir başka rezalet ise İDO'da yaşanıyor. Özelleştirme sonucu İDO'yu alan şirket 'Kar etmiyoruz' diyerek İstanbul içi hatlarda hizmet vermeyeceğini açıklıyor. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise sessizliğe gömülmüş ve halkı kaderine terk etmiş durumda... Yukarıdaki iki örnek bile, AKP'nin tüm politikalarının çöktüğünün ve ülkeyi yönetemediğinin kanıtıdır. AKP yönetimi susmak yerine konuşmak ve çözüm üretmek zorundadır. Çözüm, toplumcu politikalardadır."

Yorumlar (0)