TÜM YEREL-SEN'DEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA MEKTUPLU UYARI EYLEMİ

Başkanlık girişindeki basın açıklamasına, Birleşik Kamu iş Konfederasyonu Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal, Tüm Yerel Sen Genel Mali Sekreteri Arif Alel, İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Dr. Hakan Kıran, Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Haşim Karaman, Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube Yöneticileri, İle Konfederasyona bağlı Sendikalarımızın yönetici ve üyeleri katıldı.

YEREL 14.02.2017, 19:21 14.02.2017, 19:21
TÜM YEREL-SEN'DEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA  MEKTUPLU UYARI EYLEMİ

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesinde 6 bin memur adına yetkili Tüm Yerel-Sen Sendikamız Sözleşme görüşmelerinin tıkanması ve verilen yemek sözünün yerine getirilmemesi üzerine, Başkanlık girişinde basın açıklaması yaptı.

 

Sembolik olarak hazırlanan ve üzerinde “Gönderen: İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları (5850 memur). Alıcı Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. İçerik (Enflasyona ezilen memur yol ve yemek yardımı istiyor)" yazılı mektup zarfı afişi önünde basın açıklaması yapıldı.

 

Başkanlık girişindeki basın açıklamasına, Birleşik Kamu iş Konfederasyonu Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal, Tüm Yerel Sen Genel Mali Sekreteri Arif Alel, İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Dr. Hakan Kıran, Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Haşim Karaman, Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube Yöneticileri, İle Konfederasyona bağlı Sendikalarımızın yönetici ve üyeleri katıldı.

 

Basın Açıklamasını Tüm Yerel-Sen Şube İdari Sekreteri Bilal Altıner yaptı. Bilal Altıner, geçen yıl söz verilen yemek yardımı konusunun 14 aydır çözülemediğini ve Belediye Başkanı Kocaoğlu'ndan randevu alamadıklarını söyleyen Altıner, Kocaoğlu'nu toplu sözleme masasına çağırdı. İBB Memurlarının İzmir’de 31 Belediye içinde ekonomik açıdan 29. Sırada olduğunu belirten Bilal Altıner konuşmasını şu şekildi sürdürdü;


“İzmir Büyükşehir Belediyesinde Çalışan 6 Bin Emekçimiz adına Geçtiğimiz yıl İBB Yetkilileriyle İmza altına aldığımız Sözleşmemizdeki Yemek yardımı ile ilgili halen bir çalışma yapılmamıştır.


Burada belediye emekçilerinin çok insani bir talebi olan yemek ihtiyacı için yasada, sözleşmede, tüzüklerde olmasının bir anlamı yoktur. Bu bir haktır. Bu çok insani masum bir taleptir.


Bunun yerine getirilmesinde de çağdaş bir Belediyenin, Sosyal Demokrat bir belediyenin, Halkçı bir belediyenin yerine getirmesi gereken öncelikli bir görevidir.

 

Memura geçen yıl söz verilen yemek sorunu 14 aydır çözülememiştir.


2017 Sözleşme dönemi geldi geçiyor. 


Bir yıldır Başkanımızdan Randevu talep ediyoruz.


İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız 6 bin memuru temsil eden Yetkili sendika ile görüşmeyecekse kiminle görüşecek?


Belediye başkanımız Yetkili Sendika olarak Randevu taleplerimize cevap vermezken, yetkisi olmayan Sendika yöneticileri ile bir araya gelmiştir.


Hatırlanacağı üzere bu süreçte 100 gün çadır eylemi yaptık. Yüzüncü günün sonunda ise emekten gelen gücümüzü kullanarak, Türkiye’de bir ilk olan 1 günlük iş bırakma eylemi yaptık. Ne yazık ki o gün 15 Temmuz tarihine denk geldi. Bugün burada İzmir’imizi yöneten Meclis üyelerimizin sesimize kulak vereceğine inanıyoruz. 


Belediye başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu, 2010 yılında “Yasal Düzenlemeler olsun. Toplu sözleşme için masaya oturup görüşeceğiz, Kimse bundan kaçındığımızı düşünmesin” demişti,


Başkanımızı toplu sözleşme masasına çağırıyoruz.


İBB emekçileri 2010 yılında ilçe belediyelerden çok sonra toplu sözleşme ile tanışmıştı.


Biliyor musunuz? 


İBB Memurlarının İzmir’de 31 Belediye içinde Ekonomik açıdan 29. Sırada olduğunu.


Yıllardır var olan Yemek yardımı ve ulaşım hakkı 2011 yılında elinden alındı ve sözleşme ile 650 TL. verildi.

Aradan 6 yıl geçti.


Enflasyon % 54 arttı Geçim zorlaştı, Memurun sözleşme kazancı eridi.


2011 Yılında verilen 650 TL bugün erimiş 298 TL ye düşmüştür.


Ulaşıma Zam yapmamakta direnen bir Belediye olmasına rağmen ulaşıma bile % 48 zam yapılmıştır. 


2011 yılında Ulaşım 1.75 iken bugün 2.60 Tl olmuştur.


2011 de Ekmek 60 Krş iken 2017 de 1 TL olmuştur. 


Kısacası Memur Enflasyona Yenilmiştir. Enflasyon mağduruyuz.


“ Yemek ve Ulaşım Hakkımızı İstiyoruz “


Yoksa Üretimden Gelen gücümüzü Kullanıp İş Bırakma eylemlerimizi yapacağız “ dedi ve hazırlanan sembolik zarf başkanlık girişine bırakıldı.


Belediye Emekçilerimiz Basın Açıklaması sırasında “ İBB İmzanın Arkasında Dur!, Yol-Yemek Hakkımız Söke Söke Alırız! “ şeklinde sloganlar attılar. Basın açıklaması sonunda ise İzmir in dağlarında çiçekler açar marşını hep bir ağızdan söylenerek, uyarı eylemi sona erdi ve Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına gelen Meclis üyelerine bu taleplerini içeren bildiriler dağıtıldı.

 

Yorumlar (0)