TKH: Aliağa’da sökülmesi beklenen denizaltı ve gemilerin yüksek oranda kanserojen asbest içeriyor

TKH Aliağa İlçe Örgütü,Aliağa’da sökülmesi beklenen denizaltı ve gemilerin yüksek oranda kanserojen asbest içerdiği söyleyerek çağrıda bulundu.

YEREL 16.04.2024, 17:38
TKH: Aliağa’da sökülmesi beklenen denizaltı ve gemilerin yüksek oranda kanserojen asbest içeriyor

TKH Aliağa İlçe Örgütü, İtalyan donanmasına ait savaş gemilerinin sökümünün yapılması için ülkemize gelmelerine karşı bir protesto yapılacağını duyurdu. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“İtalyan donanmasına ait üç denizaltı ve dört fırkateyn İzmir Aliağa’da bulunan Ege Çelik Endüstrisi’nin gemi söküm tesisine demirlenmek üzere liman açıklarında bekliyor. Aliağa’da sökülmesi beklenen denizaltı ve gemilerin yüksek oranda kanserojen asbest içerdiği biliniyor.

Yetkililerin görmezden geldiği, sadece gemi söküm işçileri için değil, çevrede yaşayan insanlar ve doğa için de büyük bir tehlike oluşturan asbest, solunum yoluyla insan sağlığına ciddi zararlar verirken, atıkların sızması da bir çevre felaketinin yolunu döşemektedir.

Doğamızı, kentimizi, emekçilerin yaşamını tehlikeye sokan gemi ve denizaltıların patronların zenginliklerine zenginlik katmak uğruna kentimize, Aliağa’ya gelişini kabul etmiyoruz!

Başta gemi söküm işçileri ve Aliağa halkı olmak üzere tüm yurttaşlarımızı memleketimize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyor; İtalyan donanmasına ait denizaltı ve gemilerin bir an önce Aliağa Limanı ve Ege Denizi’nden uzaklaştırılması için ayağa kalkıp sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz!”

BASIN AÇIKLAMASI:

Aliağa’da Ölüm Gemilerine HAYIR!

17 Nisan 2024 Çarşamba – 19:30

Aliağa Demokrasi Meydanı

Yorumlar (0)