Marmaris Belediyesi'nden Atatürk anması

Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 82. yılında Marmaris’te de bitmeyen özlem, sevgi ve şükranla anıldı.

YEREL 10.11.2020, 14:10
Marmaris Belediyesi'nden Atatürk anması

Kurtuluş Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. yıl dönümünde Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Hatipoğlu'nun yanı sıra, askeri erkan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamlık, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan çelenk sunum töreni saat 09.05’de sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Bu sırada gönder bayrağı, her 10 Kasım'da olduğu gibi yarıya indirildi. Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Marmaris Belediyesi’nin sahada çalışan işçileri de Atatürk’ü unutmadı. Fen işleri, park bahçeler, temizlik gibi müdürlüklerde çalışan personel saat 09.05’e işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu. 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunan işçilerin bazılarının gözlerinin dolduğu da görüldü.

Yorumlar (0)