Buket Mertoğlu Gürpınar, CHP'den Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

CHP'nin kalesi olan ilçelerden Karşıyaka Belediye Başkanlığı için Elektrik-Elektronik Mühendisi Buket Mertoğlu Gürpınar başvurusunu yaptı.

YEREL 20.12.2023, 14:56 20.12.2023, 15:02
Buket Mertoğlu Gürpınar, CHP'den Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

Elektrik-Elektronik Mühendisi Buket Mertoğlu Gürpınar, CHP'den Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunan Mertoğlu Gürpınar, bir dönemde EMEK Platformu sözcülüğünde yaptı.

Buket Mertoğlu Gürpınar kimdir?
1979 yılında Ankara'da doğan  Mertoğlu, 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinden, 2016 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden,mezun oldu.

2004 yılından beri TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesinde 32740 sicil numarasıyla üyeliği sürmektedir.


Mikrodalga Düşük Gürültü Yükselteçleri, Antenler ve Radarlar, ISO9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, ISO9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi  İç Denetçi Eğitimi, ISO9001:2000 Süreç Yönetimi Eğitimi, Zaman Yönetimi Eğitimi, Takımlarda Aktif Rol Oynama Eğitimi, CE ve Avrupa Topluluğu Direktifleri Eğitimi ve Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisat ve Proje eğitimlerini tamamlamıştır.
2004 Ocak-2004 Aralık BBT Eğitim ve Danışmanlık Ltd Şti İzmir de Operasyon Sorumlusu  olarak BBT Danışmanlık firmasının Pazar Analizi ve Yeni Pazarlara Açılmasını Sağlamıştır. 5 Adet ISO9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Danışmalık Projesinde Aktif Rol Oynamıştır. 4 Adet Firmanın CE ve Marka Patent Uygulama Dosyaları Tamamlamıştır

2005 Ocak-2006 Aralık Bornova Belediyesi Fen İşleri Müd. İzmir ‘de Elektrik Elektronik Mühendisi olarak tüm satınalma ihalelerinde aktif rol almıştır. Bornova Belediyesi C İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak tüm çalışanların eğitimlerini tamamlamıştır. Bornova Belediyesine ait Hizmet Şantiyelerinin İş Sağlık Güvenlik Kurul üyesi olarak görev yapmıştır. Bornova Belediyesine ait tüm şantilerinin Risk Analizi yapmış bu analizler neticesinde uygulama ve kontrol dokumantasyonu hazırlamış, tüm iyileşmeye açık noktalar için aksiyon planları yapmıştır.

2006 – 2010 yılları arasında Türk İş Konfedarasyonuna bağlı 20-Genel İşler iş kolunda hizmet veren Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye İş Sendikası) İzmir 6 Nolu Şubesi Başkan Yardımcısı ve 2010-2018 yılları arasında Başkanlık görevini sürdürmüş ayrıca 2010 – 2014 yılları arasında Türk İş Konfedarasyonu 21. Olağan Genel Kurul üst kurul delegeliği görevinde bulunmuş ve Emek Platformu (TÜRK İŞ-DİSK-KESK-TMMOB), İzmir Sendikalar Birliği ve Sendikalar Güç Birliği adına sözcülük görevi yapmıştır.

2006-2018 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partimizin; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, İZSU Genel Müdürlüğü ve Bornova Belediyesi kurum sözleşmeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İştirakleri İZULAŞ VE İZBELCOM ve Bornova Belediyesi İştiraki İZBAŞ şirketlerinde yetkili şube başkanı olarak Toplu İş Sözleşmelerini yapmıştır.

2006-2018 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partimizin Balçova, Beydağ, Bornova, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Tire ilçe belediyelerinin ve Akp’li Torbalı, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk ilçe belediyelerinin toplu iş sözleşmelerinde aktif rol almıştır.

2006-2018 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partimizin il ve ilçe örgütlerinin düzenlediği sempozyum, panel, etkinlik vs. tüm sendika üyeleriyle birlikte aktif rol almıştır.

2005 Yılında üyesi olduğu Türk İş Konfedarasyonuna bağlı 20-Genel İşler iş kolunda hizmet veren Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye İş Sendikası) İzmir 6 Nolu Şubesine 3. kez Başkan Adayı olmuş ve akabinde Bornova Belediyesindeki görevlerine geri dönmüştür.

20018 Mart -… Hali hazırda Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde İhale Komisyon Üyeliği, Muayene ve kabul komisyonu üyeliği, 22.d yapım işleri kontrollüğü, Gayri Sıhhi Müesseselerin ruhsatlandırılması sırasında bu işyerlerinde motor ruhsatı kontrollüğü, Açık ihale ile yaptırılan işlerin kontrollüğü, Yaklaşık Maliyet ve Teknik Şartname hazırlayıcılığı/kontrollüğü, Asansör Tescil ve Mühürleme tüm işlemleri ve hak ediş yapmaktadır.

2022 Ağustos-… Hali hazırda kurucu başkanlığını da yaptığı Erzurum Demokrat Dernekler Federasyonunda başkanlık yapmaktadır.

Mertoğlu Gürpınar, çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir.

Mertoğlu Gürpınar, evli olup bir oğlu (10) vardır.


 

Yorumlar (0)