YSP'li Ceylan Akça: Yerel seçimler yaklaşırken Diyarbakır parsel parsel satılıyor mu?

Yeşil ve Sol Diyarbakır Milletvekili  Ceylan Akça Cupolo, "Yerel seçimler yaklaşırken Diyarbakır parsel parsel satılıyor mu?" sorusunu Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 05.07.2023, 18:02 05.07.2023, 18:06
YSP'li Ceylan Akça: Yerel seçimler yaklaşırken Diyarbakır parsel parsel satılıyor mu?

Halkların Demokratik Partisi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Diyarbakır ilinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesine, 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından kayyımlar atanmıştı.

Yeşil ve Sol Diyarbakır Milletvekili  Ceylan Akça Cupolo, kayyımlar göreve atandıkları günden itibaren belediyelere ait olan arsaları satışa çıkarmaya başlamışlardır. Herhangi bir kamu yararı taşımayan arsa satışları hakkındaki iddiaların araştırılması, satışların nedenlerinin, kime satıldıklarının, satışlarda bir rant olup olmadığının tüm yönleriyle araştırılması, arsaların tekrar kamu yararına uygun değerlendirilmesi için yapılacakların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

İşte soru önergesi:

Halkların Demokratik Partisi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Diyarbakır ilinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesine, 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından kayyımlar atanmıştır. Kayyımlar göreve atandıkları günden itibaren belediyelere ait olan arsaları da satışa çıkarmaya başlamışlardır. Herhangi bir kamu yararı taşımayan arsa satışları hakkındaki iddiaların araştırılması, satışların nedenlerinin, kime satıldıklarının, satışlarda bir rant olup olmadığının tüm yönleriyle araştırılması, arsaların tekrar kamu yararına uygun değerlendirilmesi için yapılacakların belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz.
 

Yorumlar (0)