Sezgin Tanrıkulu, Nadira Kadirova'nın Şüpheli Ölümünü Sordu!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU,Nadira Kadirova'nın Şüpheli Ölümü Tanrıkulu; Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Olayın İncelemesi Henüz Yapılmadan İntihar Olarak Değerlendirmesinin Gerekçesi Nedir?

Vekil Haberleri 03.10.2019, 10:35
Sezgin Tanrıkulu, Nadira Kadirova'nın Şüpheli Ölümünü Sordu!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

 

Özbekistan’lı 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın, bakıcılık yaptığı evdeki odasında kalbinden silah ile vurulmuş halde cansız bedeninin bulunduğuna dair iddialar basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

 

1.    Özbekistan’lı 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın, 23 Eylül'de bakıcılık yaptığı evde kalbinin üzerine ateş edilmiş şekilde bulunduğu iddiaları doğru mudur?

2.     Kadirova’nın bedenindeki kurşun giriş noktaları kaç adettir ve bedeninde kaç adet mermi çekirdeği bulunmuştur?

3.    Çıkan kurşunun balistik incelemesi yapılmış mıdır? Yapıldıysa, güncel akıbeti nedir?

4.    Kadirova'nın telefonundaki son görüşmesine istinaden yapılan incelemelerin güncel akıbeti nedir?

5.    Kadirova’nın ölümüne ilişkin arkadaşlarının, ailesinin ve olay anında evde olan kişilerin ifadeleri alınmış mıdır?

6.    Kadirova’nın telefonunda kendisine yönelik taciz iddiaları hakkında bir kayıt bulunduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddia ile ilgili arkadaşlarının ifadelerinin alınmamasının izahı nedir?

7.    Evdeki diğer çalışanların, Kadirova'nın ölmeden önce bir not bıraktığını söyledikleri ve bu notun Emniyet tarafından bulunamadığı iddiaları doğru mudur?

8.    Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün olayın incelemesi henüz yapılmadan intihar olarak değerlendirmesinin gerekçesi nedir?

9.    İntihar mektubunun olmadığını söyleyen Emniyetin, açıklamasında "… Müntehirenin odasında, intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan geçmiş tarihli notlar da olmak üzere tüm bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir" ifadeleri arasındaki çelişkinin nedeni nedir?

10.  Kadirova’nın ölüm nedeni kayıtlara ne şekilde geçmiştir?

11.  Emniyet tarafından ölümün kamuoyundan gizlendiği iddiaları doğru mudur?

12.  Kadirova ile ilgili hastane kayıtlarında daha önceden psikolojik tedavi gördüğüne ve intihara meyilli olduğuna dair bir bilgi ve belge var mıdır?

 

Yorumlar (0)