'DEREAĞZI HALKININ BARIŞÇIL MUKAVEMETLERİNE GÜVENLİK GÜÇLERİNCE MÜDAHALE EDİLMEMESİNİ ÜMİT EDİYORUM'

Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi'nde kurulması planlanan JES'lerle ilgili ön çalışmalara karşı bugün bölge halkı tarafından gerçekleştirilmesi planlanan haklı ve barışçıl bilgilendirme toplantısına karşı maalesef güvenlik güçleri tarafından müdahalede bulunulmakta olduğuna yönelik bilgiler gelmektedir.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 12:30 31.10.2018, 12:30
'DEREAĞZI HALKININ BARIŞÇIL MUKAVEMETLERİNE GÜVENLİK GÜÇLERİNCE MÜDAHALE EDİLMEMESİNİ ÜMİT EDİYORUM'

Dereağzı'nda bugün saat 14.00'te yapılması planlanan JES karşıtı bilgilendirme toplantısından önce köye jandarma ekipleri gönderilmiş, köy halkının barışçıl ve haklı mukavemetlerinin önlenmesine yönelik tedbirler alınmıştır.

Dereağzı halkı, kendi sağlıklarını ve kendi geleceklerini koruma gayretindedir. Gerek TBMM'de gerekse de çeşitli mecralarda dile getirdiğim üzere, Aydın'daki JES'ler bugünkü işletme yöntemleriyle ve denetimsizlik nedeniyle insan sağlığı ve çevre üzerinde son derece olumsuz etkilere ve geri döndürülemez bir tahribata yol açmaktadır.

Dereağzı halkının haklı taleplerine ve bunu barışçıl yollardan ifade etme iradelerine ölçüsüz tedbirlerle karşı koymak çok yanlış olacaktır. Ülkemizde demokrasi ve insan hakları alanındaki geriye gidiş sürecinde, insanların kendi geleceklerini koruma gayretlerine baskıcı anlayışla müdahale etmek son derece vahim bir durumdur. Umarım güvenlik güçleri Dereağzı'nda bugün gerçekleştirilecek toplantıya karşı orantısız bir güç uygulamaz ve bölge halkının haklı taleplerini barışçıl yollardan dile getirme hakları ellerinden alınmaz.

Bugünkü koşullarda JES’ler Aydın’ı fevkalade ağır bir şekilde tahrip etmektedir ve Aydın gibi bir bölgenin tarihine, bugününe ve geleceğine adeta ihanet etmektedir. Yetkililerin bu konuda gereken hassasiyeti göstererek Aydın halkının kendi geleceğine sahip çıkma hakkına saygı göstermelerini bekliyorum.

Aydın Adnan Sezgin

Aydın Milletvekili

 

Yorumlar (0)