CHP'li Gürer: Enerjide iktidar fırsatçılık yapıyor!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, soruyu doğrudan bakana yöneltti. Gürer döviz kurlarındaki artış gerekçe gösterilerek elektrik ve doğalgaza yapılan zamların, kurlardaki düşüşün ardından geri alınması gerektiğini gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 05.11.2018, 11:12 05.11.2018, 11:12
CHP'li Gürer: Enerjide iktidar fırsatçılık yapıyor!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Cumhurbaşkanı kriz miriz yok diyor, fiyat artışını zabıta ile denetim altına almaya çalışıyor. Ticaret Bakanı özel sektörün fiyatını kontrol altına alıyor. İyide bütün fiyat artışlarının başlıca nedeni doğal gaz ve elektrik, onlardan iktidara bağlı, neden iktidar kriz yoksa dolarda düştüğüne göre üç ayda bir değerlendirilmesi gereken elektriğe peş peşe üç kez zam yaptı da şimdi dolar düştü diye indirim yapmıyor” diye sordu.

 

Gürer’e yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, fiyatlarının düşmesini kendisinin de istediğini ancak firmaların finansal sürdürülebilirliği açısından bunun zor göründüğünü belirtti. 

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçe görüşmeleri, Bakan Fatih Dönmez ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla ilgili tartışmasına sahne oldu. 

 

Gürer, döviz kurlarındaki artış gerekçe gösterilerek, 2 ayda kez zam yapılan elektrik ve doğalgazın döviz kurlarındaki düşüş nedeniyle geri alınması ve indirim yapılması gerektiğini söyledi. 

 

Doların 7 liraya yükseldiğinde doğalgaz ve elektriğe 2 ay da üç kez zam yapıldığını vurgulayan Gürer, doların bugünlerde 5.5 lira seviyesine düştüğüne dikkat çekerek, Bakan Dönmez’e elektrik ve doğalgazda indirim yapılıp yapılmayacağını sordu. 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise “Ben de indirim yapılmasını istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında, hiçbir bakanın zam yapmaktan memnun olmadığını belirtti. Bakan Dönmez, maliyet ve şartların zammı zorladığını ifade ederek, şirketlerin finansal sürdürülebilirliği açısından yapılan zamların geri alınamayacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)