CHP'li Vecdi Gündoğdu’nun ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.Yıldönümü Mesajı

“Çanakkale Zaferi; vatanseverlik, fedakârlık ve cesaret gibi yüksek erdemlerin kahramanca sergilendiği eşsiz bir destandır.”

Vekil Haberleri 17.03.2021, 14:03
CHP'li Vecdi Gündoğdu’nun ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.Yıldönümü Mesajı

Sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de en önemli savaşlarından ve zaferlerinden biri olan Çanakkale Destanı'nın yazılışının 106. yıldönümünü coşkuyla, onurla kutluyoruz.

Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı'nın bel kemiğini oluşturan Mehmetçikler Çanakkale'de yeniden doğmuşlardır.

Çanakkale Zaferi sıradan bir muharebe değil, aslında bir milletin bağımsızlığı, geleceği ve varlığıdır.

18 Martlar; kara ve deniz zaferleriyle başlayıp ulusal Kurtuluş Savaşıyla devam eden ve Cumhuriyet'le taçlandırılan Türk ulusunun bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna şehit olan kahramanlarımızın onur ve gururu günüdür.

Onlar ki; vatan, bağımsızlık, özgürlük için başka hiçbir şeyi düşünmeden sadece bu topraklar için şehit oldular.

Bugün, o ruhu çok iyi anlamanın gerektiği gündür.

Bugün, birlik, beraberlik ve mücadele içerisinde, uluslararası egemen güçlerin kurmuş olduğu senaryolara karşı dik durabilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmenin günüdür.

Bugün, yeni arayışlara yönelmek yerine 18 Mart ruhunu taşıyarak bu vatana sahip çıkmak hepimizin en önemli görevidir.

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi, bugün, aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur.

Laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle gelecekte hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutarak, daima yüceltmek zorundayız.

Bu duygularla;

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde; tüm dünyada antiemperyalist mücadelenin ve bağımsızlığın meşalesini yakan ve Çanakkale Zaferi'ni altın harflerle tarihe yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Saygılarımla.

Yorumlar (0)