CHP'li Müzeyyen Şevkin: LUVİ KÜLTÜR MERKEZİ AYRI BİR DEĞER..

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Antik Luvi Kültür Merkezi’ni Adana’ya kazandıranları ziyaret ve teşekkür etti

Vekil Haberleri 10.07.2023, 13:25
CHP'li Müzeyyen Şevkin: LUVİ KÜLTÜR MERKEZİ AYRI BİR DEĞER..

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Antik Luvi Kültür Merkezi’ni Adana’ya kazandıranları ziyaret ve teşekkür etti

“Luvi Kültür Merkezi bölgemize ve ülkemize ayrı bir değer katıyor”

“Luvi Kültür Merkezi, Adanamıza önemli katkılar sunacak”

“Adana tarihi Büyüksaat’te gün yüzüne çıkıyor”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anadolu’nun en eski kavimlerinden biri olan Luviler’in yaşamının ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılacağı kültür merkezinin Adana ve Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.


“BÜYÜKSAAT CANLANDI”
Seyhan Belediyesi ve Luvilavant işbirliğiyle hayata geçirilen “Antik Luvi Kültür Merkezi”ni ziyaret eden ve merkezi Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Luvilavant Kurucu Başkanı ve İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı ile birlikte gezen Dr. Şevkin, tarihi ve kültürü birleştirip Adana’nın güzel bir turizm destinasyonu haline gelen Büyüksaat mevkii ve Ulucami Mahallesi’nde bir kültür merkezi oluşturan her iki başkana da teşekkür etti.


Adana’nın zengin bir kültüre sahip kadim bir kent olduğunu ifade eden CHP’li Dr. Şevkin, “Tarihimizin, kültürümüzün, bu topraklarda yaşamış insanlarımızın yaşam tarzını, alışkanlıklarını, dünyaya açılma çabalarını, sanat, tarım ve ticari yaşamlarını, etkilerini ve etkileşimlerini geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize aktarabilme adına hayata geçirilen Antik Luvi Kültür Merkezi’nin bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.


“YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR”
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Büyüksaat civarının kentin turizm yaşamına farkındalık oluşturmaya başladığını dile getiren Dr. Şevkin, Seyhan Belediyesi’nin bölgede kültür ve turizm hayatına kazandırdığı çok sayıda eski yapının Adana’ya gelecek yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğine işaret etti.


Ziyarette Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş ve Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ile karşılaşan Dr. Şevkin, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Tan ve Seyhan Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Başkanı Murat Ulaş’la da görüş alışverişinde bulundu. Dr. Şevkin, ziyaretin sonunda kültür merkezi içerisinde hatıra fotoğrafı çekimine katıldı.


Yorumlar (0)