CHP'li Keven'den Yozgat Stadyumu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat halkına Gençlik ve Spor Bakanı tarafından söz verilen stadyum hakkında açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 29.11.2019, 14:30
CHP'li Keven'den Yozgat Stadyumu Açıklaması

11 Kasım günü Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde Sayın Bakan Muharrem Kasapoğlu’na yönelik stadyum sözünün tutulması ile ilgili yaptığım konuşmaya Bakan imzasıyla bir cevap yazısı geldi.

“Mevcut stadyumun modernizasyonu yani tadilatı için 28 milyon lira ödenek ayrıldığı ve 2020'de ihaleye çıkılacağı belirtilmektedir. Tribün kapasitesinin 15 bin kişi olması için bir tadilat yapılacağı bilgisi edindim. Ancak 28 milyon lira harcayıp mevcuda eklemeler yapmak yerine uygun bir alana söz verildiği gibi 20 bin kişilik modern bir stadyum yapılması gerektiğini ısrarla vurguluyorum. Kamu kaynağının verimli kullanılması açısından bunu tekrar önereceğim. Sayın Bakan Muharrem Kasapoğlu Yozgat'ta verdiği sözü tutmalı ve Yozgat’ımıza yakışan bir stadyum çalışmasını başlatmalıdır. Bunları söylemekten ben bıkıp usanmam. Yozgat hak ettiği değeri görene kadar verdikleri sözleri hatırlatmaya devam edeceğim. Bütün siyasi parti temsilcilerini ve milletvekili arkadaşlarımı göreve davet ediyorum. Yozgat seçimden seçime hatırlanacak bir il olarak görülmemeli. Bu stadyum Yozgat'ta spor turizmini canlandıracaktır. Çünkü bu şekilde FIFA standartlarında bir stadyuma sahip olursak ülkemizde yapılacak bir eleme maçına veya ulusal kupa maçlarına ev sahipliği yapabilecek konuma geliriz. Bu şekilde ilimize binlerce futbolsever gelebilir. Kupa maçlarının Yozgat'ta da oynanabilmesi için hep birlikte yoğun bir çaba sarf etmeliyiz. Yozgat artık komşu illerin gölgesinde kalmaktan kurtarılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)