CHP'li Gökçel'in Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 24 Kasım Öğretmen Günü ile ilgili mesajını yayımladı. Gökçel, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” diyerek geleceğimizi Cumhuriyet’in özverili öğretmenlerine emanet etmiştir. Çünkü öğretmenler, toplumun mimarlarıdır. Bir ülkenin huzuru, refahı ve mutluluğu, o ülkenin öğretmenlerine verdiği değer ile anlaşılabilir" dedi.

Vekil Haberleri 23.11.2019, 11:20
CHP'li Gökçel'in Öğretmenler Günü Mesajı

İşte Gökçel'in Mesajı:

"AKP iktidarları, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmakta, eğitim emekçilerini siyasi görüşlerinden dolayı baskı altına almaktadır. Mülakatlarla yıldırılan, yasal hak olan sendikal faaliyetleri suç sayılan öğretmenlerimiz; ücretli, sözleşmeli gibi kategorilerle ayrıştırılmakta ve özlük hakları tırpanlanmaktadır.


Sözleşmeli öğretmenler, verimli ve aktif çalışmalarını engelleyecek koşullar altında güvencesizliğe sürüklenmekte; ücretli öğretmenlerin çoğu asgari ücretin altında çalıştırılmaktadır. Eğitimin AKP eliyle ticarileştirilmesinin ardından açılan özel okulların çoğunda ise öğretmenlere ödenen ücretin bir kısmının elden geri alındığı haberleri basında görmeye alıştığımız skandallardan sadece biri haline gelmiştir.
Öğretmenlerimiz, Avrupa’da yaşayan meslektaşlarına kıyasla daha uzun süre çalışıp çok daha az kazanmakta, ay sonunu zar zor görmektedir. Ülkemizin onur nişanesi öğretmenlerimiz mutsuz, umutsuz ve geleceklerinden endişe duyar haldedir.
Oysa toplumumuzun muasır medeniyetler seviyesine gelmesi, kendi kendine yeten, güçlü bir Türkiye için çağdaş, bilimsel ve laik eğitim programlarının uygulanması gerekir. Ancak eğitimin sorunları, öğretmenlerin sorunları çözülmeden çözülemez niteliktedir.


Aydınlık geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizin meslek onurlarına yakışır bir yaşama ve güvenceye kavuşturulmaları, bir an önce sağlanmalıdır. 
Öğretmenlerimizin hak ettikleri çalışma şartlarına bir an önce kavuşmasını temenni ediyor, Başöğretmen Büyük Atatürk başta olmak üzere, bilim ateşini nesilden nesile aktaran tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.
Çağdaş Cumhuriyetimizin tüm öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun."

 

Yorumlar (0)