CHP'li Bayraktutan:Bu topraklarda MUSTAFA KEMAL’ler ölmez, CUMHURİYET yenilmez

CHP'li Bayraktutan mesajında, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen ve büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın ardından, yine büyük önderimiz Atatürk'ün 'Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare biçimi Cumhuriyet idaresidir' sözleriyle ilan etmiş olduğu Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır.

Vekil Haberleri 29.10.2019, 11:27
CHP'li Bayraktutan:Bu topraklarda MUSTAFA KEMAL’ler ölmez, CUMHURİYET yenilmez

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

Bayraktutan mesajında, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen ve büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın ardından, yine büyük önderimiz Atatürk'ün 'Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare biçimi Cumhuriyet idaresidir' sözleriyle ilan etmiş olduğu Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir. Cumhuriyetin ilanıyla ulusumuzun, kötüye giden yazgısı değişmiş, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemesini sürdürerek, dünyada örnek alınacak bir ülke olmuştur. Bu bağlamda uğruna nice savaşlar verilen, direnişler yapılan istiklal mücadelesinin, tam bağımsızlık savaşının en güzel örneği Cumhuriyetimizi yıpratmaya yönelik, her türlü girişime karşı olmak, cumhuriyetin çağdaş kazanımlarına ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak korumak, onu geleceğe taşımak en büyük sorumluluğumuzdur" dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, " Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyecektir ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'En Büyük Eserimdir' diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Türk Milletine bırakılmış en büyük miras Cumhuriyet Bayramı'mızı yürekten kutluyorum. Bu topraklarda MUSTAFA KEMAL’ler ölmez, CUMHURİYET yenilmez.  “YAŞASIN CUMHURİYET ‘’ ifadelerini kullanarak mesajını tamamladı.

Yorumlar (0)