CHP'li Akar'dan Başkanlara Ziyaret

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Karadeniz Bölgesi ziyaretleri kapsamında Samsun Atakum, Giresun Tirebolu, Pirariz ve Eynesil Belediyelerini ziyaret etti.

Vekil Haberleri 03.06.2021, 12:41
CHP'li Akar'dan Başkanlara Ziyaret

TBMM Başkanvekili Akar’ın ziyaretlerinde Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sinop Milletvekili Barış Kradeniz ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı eşlik etti.

 BAŞKANLAR SINAVI BAŞARI İLE GEÇTİ

 İlk ziyaretini Samsun ilinin ikinci büyük ilçesi Atakum’a yapan TBMM Başkanvekili Haydar Akar son yerel seçimde el değiştiren ve göreve gelen Başkan Cemil Deveci ile yapılan çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Deveci 2019 seçimleri sonrasında görevi devraldıklarını daha önceki yönetiminin borçları nedeni ile yaşanan sıkıntılara rağmen birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve Pandemi sürecini iyi yönettiklerini belirtti.

TÜRKİYE’DE İLK ŞEFFAF MASKE ÜRETİMİ

 

Yaklaşık 1,5 yıldır Dünya da ve Ülkemizde yaşanan Pandemi sürecinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Deveci ilk olarak evde kalanlar için whatsaap sipariş hattı kurduklarını bununla birlikte tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıkları belirtti. Türkiye de ilk olarak şeffaf maske üretimi yapan Belediye olduklarına dikkat çeken Deveci bunun özellikle işaret kullanan engelli vatandaşların iletişim sorununu çözdüğünü bu yönüyle ülkenin birçok kentine de destek verdiklerini söyledi.

MERKEZİ VE YEREL UYUMU ÖNEMLİ

TBMM Başkanvekili Haydar Akar da bu dönemde öncelikle yaşanan sıkıntılara değinerek maalesef 5 maskenin bile eksikliklerden dolayı dağıtılamadığını, öğrencilerin yaşamış oldukları internet ve tablet sorunlarından esnafın yaşadığı mağduriyetlere kadar her sektörün olumsuz etkilendiğini söyledi.

Akar, yerel ve merkezi yönetim uyumunun altını çizerek bu süreçte ve her zaman bu uyumun gerekli olduğunu vatandaşa ulaşma da yerel yönetimlerin önemli olduğunu belirtti. Bu konuda tüm Belediyelerin birçok hizmeti hayata geçirdiğine dikkat çeken Akar, hizmet yarışından  çok dayanışmanın sergilenmesinin de Belediyelerimizin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

GİRESUN ZİYARETLERİ

Atakum ziyareti sonrasında Giresun ilinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Akar, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülü, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ve Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz’i ziyaret ederek Başkanlarla bir araya geldi. Belediye Başkanlarının taleplerini de not alan TBMM Başkanvekili Haydar Akar bu konuda gerekli adımların atılması için üzerine düşeni yapacağını söyleyerek Belediye Başkanları ve yönetimlerine başarı dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)