CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan;  Cumhuriyetle Atatürk'le ne alıp veremediğiniz var sizin? 

Bayraktutan, "büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e inanan, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkan yüce Türk Milletidir. Ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi '' Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. '' ifadelerini kullandı. 

Vekil Haberleri 25.10.2019, 17:39
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan;   Cumhuriyetle Atatürk'le ne alıp veremediğiniz var sizin? 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, ""Her geçen gün yeni bir skandal kararla daha karşı karşıya kalıyoruz. Her ne kadar birilerinin takvimi şaşmış; sesi kısılmış ; mürekkebi akmış olsa da;  şanlı tarihi boyunca olduğu gibi bu Aziz Millet emanetine, mirasına sahip çıkacaktır! Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ne mutludur ki; 7'den 70'e bu topraklardaki her Yurttaş iyi bilir ki ; ''Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır!'' İstediğiniz kadar takvimlerle, tarihlerle oynayın; hiç bir yerde Atatürk'ü Cumhuriyeti anmayın, Cumhuriyetimizi yıpratmaya yönelik, her türlü girişime karşı olmak, cumhuriyetin çağdaş kazanımlarına ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak korumak, onu geleceğe taşımak en büyük sorumluluğumuzdur Bu konudaki en büyük güvence ise büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e inanan, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkan yüce Türk Milletidir. Ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi '' Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. '' ifadelerini kullandı. 

Bu husus da CHP'li Bayraktutan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY'ın cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 25.10.2019

                                                                                            Av. Uğur BAYRAKTUTAN

Artvin Milletvekili

             Hutbelerinde ısrarla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermeyen Diyanet İşleri Başkanlığı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesine denk gelen bu Cuma gününde de aynı tavrını sürdürmüştür. Kurumun internet sitesinde yer alan hutbede ne 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan ne de Atatürk'ten tek kelime söz edilmiştir.

            Kurumun internet sitesinde ‘Dualarımız Mehmetçiğimiz için’ başlığı ile yayınlanan hutbede Barış Pınarı Harekâtı konu edilmiş; Atatürk’e yer verilmeyen hutbede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan da tek kelime söz edilmemiştir.

Diyanet’in resmi sayfasının kuruluş bölümünde de Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçmiyor olması, 2015 yılından bu yana hiç bir hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermeyen ve bu nedenle eleştirilerin hedefi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 Kasım ve 30 Ağustos’ta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde de devam ettirmesi yazılı ve sözlü basında geniş yer bulmuş, vatandaşlarımız tarafından tepki çekmiştir.

Bu bağlamda;

  1. Ulu önderimiz Atatürk ve O’nun  'En Büyük Eserimdir' diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimiz iddia edildiği gibi 2015 yılından bu yanaDiyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbelerinde yer almamış mıdır?

  1. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Din işlerini yürütmek ve din istismarcılarının dini kullanarak halk üzerinde baskı kurmalarını engellemek için Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurmuş Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi hangi gerekçe ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbelerinde yer almamaktadır?

  1. Vatandaşlarımızca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ü ve Cumhuriyeti ‘’ Değersizleştirme ‘’, ‘’ Önemsizleştirme ‘’ çabası olarak görülen bu eylemler hakkında tarafınıza ulaşmış her hangi bir şikayet mevcut mudur? Şikayetlerin içerikleri nelerdir?

  1. İlgililer hakkında bu şikayetler doğrultusunda açılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise detaylandırır mısınız?

  1. Her hangi bir soruşturma yok ise; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu bu eylemi onayladığınız anlamına mı gelmektedir? Kamuoyunu aydınlatır mısınız?

  1. Önümüzdeki 10 Kasım Atatürk’ü Anma günleri olup, bu günlerin tesadüf ettiği haftalardaki Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adı anılacak mıdır?

Yorumlar (0)