Huawei kullanıcılarına şok haber. Google uygulamaları artık çalışmayacak

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının yeni kurbanı Huawei oldu. Google, Huawei ile olan işbirliğini sonlandırdı.

TEKNOLOJİ 20.05.2019, 02:24
Huawei kullanıcılarına şok haber. Google uygulamaları artık çalışmayacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın Huawei'ye sert yaptırımlar getirmesinin ardındandan ilk adımı Google attı.


ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının yeni kurbanı Huawei oldu. Google, Huawei ile olan işbirliğini sonlandırdı.Daha önce ABD'nin tavrını ılımlı yaklaşan Huawei, gereken önlemleri aldıklarını, ABD ile çalışmaya hazır olduklarını ve bu yaptırımların devam etmesi durumunda kaybedenin kendileri olmayacağını belirten bir açıklama yayınlamıştı.


ABD'nin karalisteye aldığı Huawei markalı cep telefonlarına yeni Android güncellemesi yapılamayacak ve Google Play, Gmail, Google Haritalar, Chrome, Youtube gibi tüm Google uygulamaları artık Huawei'de  çalışmayacak. 

NE OLMUŞTU?
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li şirketlerin ulusal güvenlik riski oluşturan şirketler tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini imzalamıştı.ABD Ticaret Bakanlığı da, Huawei ve 70 bağlı ortaklığını kara listeye aldığını açıklamıştı.Başkanlık kararnamesinde herhangi bir ülke veya şirket ismi verilmemesine rağmen ABD yetkilileri Huawei'yi bir tehdit olarak nitelendirdiler.

Yorumlar (0)