Demirören'e göre 'en çok kazanan teknik direktör' Terim maaşını 'hak ediyor': Hiddink 8 milyon avro alıyordu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dünyanın en çok kazanan ulusal takım teknik direktörü unvanının sahibi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bu maaşı hak ettiğini savundu.

SPOR 19.01.2017, 12:24 19.01.2017, 12:24
Demirören'e göre 'en çok kazanan teknik direktör' Terim maaşını 'hak ediyor': Hiddink 8 milyon avro alıyordu

‘Bu maaşı hak ettiğine inanıyorum’

 

Diken'nin aktardığı habere göre, NTV Spor canlı yayınında, maaşını liraya çevirdiği için Terim’e teşekkür eden Demirören, şunları söyledi: “Kuru sabitledik, kendisi lira olarak maaş alıyor. İkincisi, Fatih hoca kalitesinde bir hocanın aldığı rakamın, bu kalitede bir hoca için doğru olduğuna inanıyorum. Ondan evvel 8 milyon avro Hiddink’e veriliyordu. Ekibiyle birlikte toplamda 12 milyon avro filan maaş alıyorlardı. Fatih hocanın bu maaşı hak ettiğine inanıyorum.” 

 

‘Hocanın yaptığı normal’

 

Terim’in sözleşmesinde yer alan yüksek tazminat bedelini normal bulduğunu dile getiren TFF Başkanı, “Bir işveren bir profesyoneli işe aldığı vakit gönderirse ceza öder. Siz de profesyonelsiniz. Benim ödeyeceğim cezayla, kendi ayrılacağı zaman ödeyeceği ceza arasında fark olur. İş dünyasında yaşayan insanlarız. Çok normal hocanın yaptığı” diye konuştu.

 

‘Oyuncular milli takımda prim almamalı’

 

 

Demirören, “Milli takımda futbolcular prim almalı mı?” sorusunaysa şu yanıtı verdi: “Bence oyuncuların milli takımda prim almaması lazım. Milli takım, bir milli davadır, kavgadır. Ama bizde sistem böyle gelmiştir. Biz her zaman hedefe prim veriyorduk. Şimdi gelirlerse oturur konuşuruz yönetim kurulu olarak. Hocamız verin derse veririz ama bana göre de almamaları gerekir.”

 

Sözleşmeye göre Terim’in maaşı 3,5 milyon avro

 

Geçtiğimiz aylarda ‘sızdırılan’ sözleşmesine göre yıllık net maaşı 3 milyon 500 bin avro (yaklaşık 14 milyon lira) olan Terim, görevinden istifa etmesi halinde federasyona 1 milyon 450 bin avro (yaklaşık 5 milyon 850 bin lira) ödeyecek. Federasyonun görevine son vermesi durumundaysa Terim tazminat olarak 7 milyon 600 bin avro (yaklaşık 30 milyon lira) alacak.

 

Yorumlar (0)