İzmir Büyükşehir yerel seçime giderken yeni ismini arıyor:Tunç Soyer'in çıkış arayışı

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 2024'te yeni bir ismin aday olması bekleniyor.

SİYASET 18.08.2023, 14:33 18.08.2023, 14:54
İzmir Büyükşehir yerel seçime giderken yeni ismini arıyor:Tunç Soyer'in çıkış arayışı

973 ilçeden yaklaşık 250’sinde kurultaylar tamamlandı. Gözler ise en çok kurultay delegesine sahip olan İstanbul'daki ilçe seçimlerine çevrildi. İstanbul'u alan kurultay için büyük bir avantaj kazanmış olacak.


İl kongreleri için öngörülen takvim ise 16 Eylül-15 Ekim arasında bitirilmesi planlanıyor.


Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre, il kongrelerinin bitiş tarihi olan 15 Ekim’den hemen sonra Parti Meclisi’nin (PM) tarihi netleştireceği, 38’inci Büyük Kurultay’ın sonbaharda yapılması planlanıyor. Kurultay tarihi ise ekim sonu ya da kasım başı olması bekleniyor.


ÇANLAR TUNÇ SOYER İÇİN ÇALIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer göreve başlamasından bu yana parlak bir performans sergiyelemedi. Dolayısıyla Yeni dönemde aday gösterilmesi olası görünmüyor.


Soyer bir dönem daha büyükşehir belediye başkanı olarak devam etmek istiyor. Bu bağlamda değişim mesajı veren Ekrem İmamoğlu ile geçen ay görüşerek İmamoğlu'na göz kırpmıştı. Arka planda  ise genel başkanlık için adı geçen Özgür Özel'e de örtülü destek veriyor.
Son olarak Soyer'in desteğini arkasına alarak CHP İzmir İl Başkanı olan Şenol Aslanoğlu, yeni seçilmiş bir kısım ilçe başkanı ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek Kılıçdaroğlu'na destek paylaşımında bulundu. Kongreler süreci tamamlanmadan yapılan bu ziyaret, İmamoğlu'nun İstanbul için yeniden aday olmasıyla Soyer'in de ibreyi Kılıçdaroğlu'na çevirdiği değerlendirmesine neden oldu.

İZMİR'E YENİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI GELİYOR
Tunç Soyer'in bir dönem daha büyükşehir belediye başkanlığı için İmamoğlu, Özel ve Kılıçdaroğlu'na göz kırpması ise CHP kamuoyunda İzmir Büyükşehir 2024'te yeni bir isim tarafından yöneticileğini izlenimini bıraktı.

Yorumlar (0)