İşte Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olması beklenen isimler!

CHP’nin 25-26 Temmuz’da yapılacak kurultayında gözler Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı 70-75 kişilik Parti Meclisi’nde (PM) olabilecek isimlere çevrildi.

SİYASET 25.07.2020, 09:46 25.07.2020, 09:52
İşte Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olması beklenen isimler!

CHP Kurultayı'na dakikalar kala Ankara'da kritik kulisler devam ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun il başkanlarının önerilerini aldığı toplantıda 70-75 kişilik bir anahtar liste hazırlayacağı ifade edildi.

OĞUZ KAAN SALICI İLE ÖRGÜTLERDEN GELEN İSİMLER DEĞERLENDİRİLDİ

CHP lideri İl başkanları toplantısı sonrası Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Çevre Sokak'ta yer alan Parti Okulu'nda akşam saatlerinde değerlendirme toplantısı yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapılacak genel başkanlık seçimi sonrası PM anahtar listesine son şeklini vermesi bekleniyor.

İLHAN CİHANER İMZA İÇİN SINIRDA

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan İlhan Cihaner'in adaylık için kurultay delegelerinin % 5'i oyuna ihtiyacı var. Cihaner ve ekibinin adaylık için gerekli olan 68 imza noktasında sınırda olduğu CHP kulislerinde ifade ediliyor.

MYK'NIN TAMAMININ LİSTEDE YER ALMASI BEKLENİYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı listede kimler olacağı ise merakla bekleniyor. Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun listesinde MYK üyelerinin tamamının  yer alması bekleniyor. MYK yanı sıra mevcut PM Üyelerinden Erdoğan Toprak, Gökan Zeybek,Selin Sayek Böke,Tekin Bingöl, Celal Çelik, Pınar Uzun,Mehmet Akif Hamzaçebi, Ayça Taşkent,Gamze Taşcıer,Çetin Osman Budak ve Bülent Tezcan'ın da listede yer alması bekleniyor.

PM YENİ İSİMLERLE REVİZE EDİLECEK

Gazete Kritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun geniş listesinde yer vermesi olası isimler ise şu şekilde:
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Güven Hastanesi Eski Genel Müdürü Aylin Yaman, Ufur Söylemez, Tarık Şengül, Mehmet Şakir Başak, Ankara Milletvekili Murat Emir,İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre, Özgür Karabat, Turan Aydoğdu, İstanbul Eski İl Başkanı Cemal Canpolat, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve Aylin Kotil gibi isimlerin olması bekleniyor.

Yorumlar (0)