Ekrem İmamoğlu: Ben bu şehri barıştırmaya geldim

"Kentsel dönüşüme siyaset ve partizanlık soktuklarını biliyorum"

SİYASET 18.06.2019, 11:18
Ekrem İmamoğlu: Ben bu şehri barıştırmaya geldim

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de muhtarlarla buluştu. Şehri barıştırmaya geldiğini söyleyen İmamoğlu, ilçe belediyelerinin karar alma mekanizmasında muhtarların da söz hakkı olacağını ifade etti. İmamoğlu, kibirli bir avuç insanın, belediye başkanlığı makamının milletin emaneti olduğunu unuttuğunu belirtti. 

İmamoğlu, ortak aklı hep birlikte harekete geçireceklerini söyledi. Muhtarlara günün koşullarına uygun teknik alt yapı hizmetlerini vereceklerini duyuran İmamoğlu, "Muhtarlar tarafından talep ve şikâyetlerin belediyeye doğrudan yapılmasını sağlayan bir uygulama kuracağız" dedi. 

İmamoğlu, mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için mahalle evlerini hayata geçireceklerini ifade etti. İmamoğlu, "Mahalle meclislerini kuracağız. Mahalle içinde dayanışmayı ve yeniden birlikte iş yapabilme kültürünü göstereceğiz. Ben bu şehri barıştırmaya geldim. İlçe belediyelerinde karar alınma mekanizmasında muhtarların da söz hakkı olacak. 'Mahallem' mobil uygulaması ile öneriler toplanacak." diye konuştu. 

Türkiye ekonomisine de değinen İmamoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olacaklarını söyledi. İmamoğlu, "Aile ekonomisinin güçlendirmenin öneminin farkındayız.İşsizlik sorunu ile baş etmeye öncelik vereceğiz. Türkiye son 30 yılın en yüksek işsizlik oranına sahip. Her 3 gençten biri işsiz. Açlık ve yoksulluğun kesin çözümü için işsizliği yenmek zorundayız. Her sorun ile yüzleşeceğiz. Öyle kafamızı kuma sokmayacağız." ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, İstanbul'un Türkiye'nin aynası olduğunu belirterek, "Sizlerin de bildiği gibi mülteci sorunumuz var. Mülteci sorunu yanlış yönetildi. Mülteciler, bu kadar şehrin içine dağıtılmaz. Kayıtlı 547 bin Suriyeli göçmen var.  Mahalle ölçeğinde sizlerin, vatandaşların yaşadığı sorunları biliyoruz. Bağcılar, Esenler'de yaşananları biliyoruz. Biz vicdanlı bir toplumuz." dedi.

İmamoğlu, sorunları tespit etmek için İBB'de  göçmenlik ve mülteciliğe ilişkin aktif bir birim kuracaklarını duyurdu. İmamoğlu, konunun ulusal ve uluslararası düzeye taşıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, göçmenlerin kendi ülkelerine dönüşü sağlanması gerektiğini belirtti. 

İmamoğlu, İstanbul'un  en büyük sorunlarının başında depremin geldiğini ve tedbir alınma  konusunda yetersiz kalındığını söyledi. 

İmamoğlu şöyle konuştu: 

"Ne yazık ki afet anında ne yapacağımızı hâlâ bilmiyoruz. İstanbul için afet eylem planı hazırlayacağız. 'İstanbul Hazır' mobil uygulamasını hayata geçireceğiz.

Birçok mahallede kentsel dönüşüm dediğimde vatandaşlarımızın saçları diken diken oluyor. Muhtarlarımıza süreçte mutlaka öncü bir rol üstlenecek. Vatandaşlarımızın temsilinin muhtarlarımız tarafından üstlenilmesini istiyorum. KİPTAŞ ile birlikte kentsel dönüşümde kimseyi mağdur etmeyen bir süreci hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüme siyaset ve partizanlık soktuklarını biliyorum.

Önümüzdeki hafta çok çalışarak, sizleri sürece katarak çok daha adil bir İstanbul için birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. İBB ile vatandaş arasındaki en etkili ve sağlam köprü siz olacaksınız."

Yorumlar (0)