CHP'DE İSTANBUL DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR: ÇELİK AÇIK ARA ÖNDE

8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi, sabah saat 08.00’de çoğunluk sağlanmazsa saat 11.00’de başlayacak. Kongrede Özgür Çelik'in ipi göğüslemesi bekleniyor.

SİYASET 06.10.2023, 14:15 06.10.2023, 15:18
CHP'DE İSTANBUL DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR: ÇELİK AÇIK ARA ÖNDE

GAZETE KRİTİK - CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı öncesinde gözler, 8 Ekim Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi’ne çevrildi.

KURULTAY DELEGELERİNİN YARISI BELLİ OLDU

Büyük Kurultay öncesi il kongrelerini sürdüren CHP'de şu ana kadar 47 il kongresi tamamlandı.Büyük Kurultay'da oy kullanacak 1200 delegenin 664 belli oldu.Bu hafta sonu İstanbul'un yanı sıra Adana, Antalya, Kırklareli ve Trabzon il kongreleride yapılacak.

Kongrede, il başkanlığı için Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yarışacak.

İMAMOĞLU VE AKPOLAT İSTANBUL'DA CHP İKTİDARI İÇİN ÇELİK DİYOR

Özgür Çelik'i 25 ilçe örgütünün yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat destekliyor. İmamoğlu ve Akpolat yerel seçimlerde İstanbul'da CHP iktidarı için Çelik'in kazanması gerektiğini vurguluyor.

KİŞİSEL İKTİDARLARI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Siyaseten İstanbul'da daha önce zıt kutuplarda yer alan Canan Kaftancıoğlu, Ali Kılıç, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kerimoğlu, Şerdil Dara Odabaşı, Battal İlgezdi ve Eren Erdem siyaset alanlarını ve koltuklarını kaybetmemek için biraraya gelerek Cemal Canpolat'ı destekliyor.Bu isimler daha öncede Kaftancıoğlu'nun il başkanlığı adaylığı sürecinde karşı saflarda yarışmışlardı. CHP kulislerinde bu isimlerin Kılıçdaroğlu'nun ismini kullanarak delegelere baskı yaptığıda ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu ise her iki aday ile genel merkezde yaptığı görüşmede eşit mesafede olduğu mesajını vermişti.

ÖZGÜR ÇELİK AÇIK ARA ÖNDE

Gazete Kritik'in 39 ilçe bazında delegelerle yaptığı görüşme sonucu, Özgür Çelik'in yaklaşık 70'in üzerinde bir delege farkı ile önde olduğu görülüyor. Çelik'in genç, yıpranmamış olmasının yanı sıra başarılı bir performans sergilemesi bu farkta etkili olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)