Ankara yürüyüşünde destek bulamayan Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na bu kez de mezhepcilik üstünden yüklendi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan başlattığı 'Adalet ve Değişim' yürüyüşünün 7. gününde, Kahramankazan ilçesi yakınlarında verilen molada basın toplantısı düzenledi.

SİYASET 09.07.2023, 14:22 09.07.2023, 14:27
Ankara yürüyüşünde destek bulamayan Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na  bu kez de mezhepcilik üstünden yüklendi


Bolu'dan başlattığı yürüyüşe Deniz Baykal'a en yakım isimlerden biri olan Mehmet Sevigen dışında bir destek bulamayan Özcan Kılıçdaroğlu'na mezhepcilik üzerinden yüklendi.


Tanju Özcan, yürüyüşe devam ettiklerini, 12 Temmuz Çarşamba saat 17.00'de CHP Genel Merkezi'nde olacaklarını belirtti.
İşte Özcan'ın o konuşması:
"Kemal Kılıçdaroğlu adeta yılan gibi CHP'ye mezhepçiliği soktu. Bizler kendisinden önceki hiçbir genel başkanın İnönü'nün, Ecevit'in, Altan Öymen'in, Hikmet Çetin'in, Deniz Baykal'ın, mezhebini, etnik kökenini bilmezdik, sorgulamazdık da. Çünkü bizim böyle anlayışımız yok, parti programımızda da. Ama kendisi kurultayda kendi mezhebini seçilmek için açıklayan ilk genel başkan oldu. Bu son derece utanç verici ve parti programına da açıkça aykırıdır.
İnsan mezhebine, alt kimliğine kendi karar veremiyor. İnsanlar annesi babası Kürtse Kürt doğuyor, Türkse Türk doğuyor, Aleviyse Alevi, Sünniyse Sünni doğuyor. O kişinin kaderidir. Kimse bu partide etnik alt kimlik milliyetçiliği yapamaz, mezhep milliyetçiliği yapamaz. 85 milyon Alevi, Sünni, Kürt ve Türk bu milletin asli unsurlarıdır, eşit vatandaşlarıdır. Zaten parti programında bu hususlar açıkça vurgulanmıştır. Biz her türlü mezhepçiliğe, alt kimlik milliyetçiliğine karşı olduğumuz için CHP'ye katıldık. Ben CHP içinde etnik milliyetçilik, mezhepçilik yapmak isteyen varsa onlara şu çağrıda bulunuyorum. Lütfen kendinize uygun bir parti bulun veya parti kurun."

Yorumlar (0)