AKP'nin İstanbul Büyükşehir Adayı kim olacak? İşte Sevilay Yılman'ın ismini verdiği o belediye başkanı...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adaylarının duyurulacağı tarihleri açıkladı.

SİYASET 05.01.2024, 01:02 05.01.2024, 01:23
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Adayı kim olacak? İşte Sevilay Yılman'ın ismini verdiği o belediye başkanı...

Türkiye’de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için gözler Ankara ve İstanbul'da AK Parti'nin çıkaracağı adaylara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde adayların yarısına yakınını açıklayacaklarını söyledi.Açıklanacak yerler arasında AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıda yer alacak.

Gazeteci Sevliay Yılman, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda AKP'nin İstanbul adayını yazdı.

Sevilay Yılman gündemde öne çıkan isimlerin aksine AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ı işaret etti.

İşte Yılman'ın o paylaşımı:

Ankara’dayım Kulisler bayağı hareketli… 

Hemen her yerde CB Erdoğan’ın 7 Ocak’ta açıklayacağı İstanbul adayının kim olabileceği konuşuluyor. 

Çok güvendiğim bir kaynağım şöyle bir analiz yaptı; “Erdoğan yoklayarak kafa karıştırmayı çok sever ama sonunda yine de tecrübelerine güvenerek karar verir. Selçuk Bayraktar ismini yoklattı. Ali Yerlikaya ismini de yoklattı. Murat Kurum, Fahrettin Koca isimlerini de…
Gerçekten de Bayraktar yapılan simülasyonlarda Ekrem İmamoğlu’nu en az 4 puanla geride bırakıyor. Diğer isimler ise kafa kafaya götürüyor seçimi. 

Fakat yaz bir kenara! CB bunların hiçbirini aday göstermeyecek! 

Kasada sakladığı o ismi açıklayacak. 

Ve bu isimle bir taşla 3 kuş vuracak!”

Peki kim bu taş? 

Eski TOKİ Başkanı, Fatih’in mevcut belediye başkanı Ergün Turan…

Kaynağıma göre Turan’la hangi kuşları vurmayı hedefliyor Erdoğan? 

BİR; İmamoğlu’nun çok güvendiği Trabzon lobisinin aklını, Trabzonluların çok değer verdiği Ergün Beyle karıştıracak…

İKİ ;ToKi’nin en başarılı başkanı olan Turan ile İstanbul’un en büyük ihtiyacı olan kentsel dönüşümde hızlı ve en doğru çözümün umudu olarak ciddi bir iddia koyacak! 

ÜÇ; Ekonomik olumsuzluklardan, pahalılıktan şikayet eden ve sandığa gitmeyeceğini söyleyen öfkeli, endişeli AK Parti seçmenini İstanbul’un en başarılı AK Partili ilçe belediye başkanı olan Ergün Turan’la yeniden konsolide edip, sandığa taşıyacak… 

Yorumlar (0)