CHP'li Fikret ŞAHİN RTÜK'ü Gerçek Dışı Haberler Konusunda Uyardı!

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada gerçek dışı haber yapan televizyon kanallarına yönelik yaptırımların olmadığını ve RTÜK’ün bu duruma müdahale etmediğini belirtti.

Vekil Haberleri 04.12.2018, 10:34 04.12.2018, 10:34
CHP'li Fikret ŞAHİN RTÜK'ü Gerçek Dışı Haberler Konusunda Uyardı!

Bazı televizyon kanallarında yirmi dört saat gerçek dışı hatta iftira boyutlarına ulaşan haberler yapıldığını vurgulayan Milletvekili ŞAHİN, “Gerçeği yansıtmayan yayınların toplumsal ayrışmalara ve kamplaşmalara yol açtığını gözlemliyoruz. Bu tarz yayınlarla mücadelede yetersiz kalındığına inanıyorum. Hatta RTÜK’ün hiç mücadele etmediğini gözlemliyorum…” dedi.

Diğer taraftan gerçek dışı haber yapan yayın kuruluşlarının daha sıkı şekilde denetlenmesi gerektiğini vurgulayan CHP ‘li Vekil ,  “Halkımızın doğru ve gerçek bilgi alamaması, basın özgürlüğünün olmayışı imajımızı zedeleyen noktalardır. Yalan ve iftira boyutuna ulaşan haberleri yapan yayın kuruluşlarına gerekenlerin yapılmasına yönelik el atmanızı özellikle rica ediyorum”  dedi.

 

Yorumlar (0)