CHP iktidara seslendi:"Öğretmenlerin Sorunlarını Çözün"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş Sosyal Medya Hesaplarından da açıklama yaptı.

EĞİTİM 08.05.2024, 11:24
CHP iktidara seslendi:"Öğretmenlerin Sorunlarını Çözün"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş TBMM Genel Kurulu’nda "Öğretmenlerin istihdam sorunlarının araştırılması" üzerine hazırlamış olduğu araştırma önergesi üzerine CHP adına söz aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın açıklamaları şöyle:

"Öğretmenlerin Sorunlarını Çözün"

"Bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağı haberini kamuoyu ile paylaştı... Türk Eğitim Sen'in araştırmasına göre 94 bin öğretmen açığı var, 85 bin ücretli öğretmen var. Sayıştay raporuna göre 2021'de 138 bin açık var ve Sayın Bakanın Eylül 2023'te yaptığı açıklamaya göre toplamda 68 bin açık var. Emekli olan öğretmen sayısı 23 bin 670 ve sizin açıkladığınız atanan öğretmen sayısı ise 20 bin. Yani iktidarınız bu yıl emekli olan öğretmen kadar öğretmen atamış deği. Türkiye'de bir atanmayan öğretmen problemi var. Bu, öğretmenleri birinci turda KPSS ve mülakatla, ikinci turda 550 saatlik formasyon eğitimiyle ve 3 yıl güvencesiz çalışmak koşuluyla bu 3 yılın sonunda da nasıl eleyeceğiniz belli olmayan bir yöntemle de tekrar edecektir.  11 Nisan 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan, mülakatın kaldırılacağını açıkladı. Seçim beyannamenizin 345. sayfasında var. Siz Türkiye'ye açıkça mülakatı kaldıracağınızı söylediniz. Sözünüzü çiğnemeye devam ettiniz. Sadece sözünüzde durmadığınız gibi değil, öğretmenlerin beklentilerini de gerçekleştirmiyorsunuz. Dışarıda öğretmenlerin feryadını duyun. Yoksulluk sınırının altında yaşamaya mecbur bıraktığınız 1 milyon 155 bin öğretmenin sorunlarını çözün."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş Sosyal Medya Hesaplarından da açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın açıklamaları şöyle; 

CHP Grubu adına meclis kürsüsünde öğretmenlerin sesini duyurmak için yaptığımız konuşmayı engellemeye çalışanlar söylesinler:

Gerçeklerin dile getirilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz?

Mülakat kaldırılacak diye sözler verdiğiniz öğretmenlerin yüzüne nasıl bakıyorsunuz?

Kendi genel başkanınızın, kendi eski bakanınız olan milletvekilinizin, şu anki Milli Eğitim Bakanı’nızın söylediklerini bizim ağzımızdan duyduğunuz için mi yoksa gerçekler yüzünüze söylendiği için mi rahatsız oluyorsunuz?

22 yıldır iktidarsınız! Bir öğretmen yetiştirme ve geliştirme politikanız yok! O nedenle, iktidara geldiğinizde 68.000 olan atanmayan öğretmen sayısı bugün 1 milyon oldu.

Norm kadro açığı 91.000, ücretli öğretmen sayısı 85.000, sayıştaya göre 138.000, mevcut bakana göre 68.000 iken; sadece 2023’te 23.670 öğretmen emekli olmuşken, 20.000 atama yapmak ve bunun için Genel Başkanınıza ve Maliye Bakanınıza şükranlar sunarak teşekkür etmek, iktidarınızın ülke gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu bir kez daha gösteriyor. 

Kendi yurttaşlarını boş seçim vaatleri ile aldatmaktan utanmamak, bir gün söylediğinin bir başka gün tam tersini yapmak, seçme süreçlerine Milli Eğitim Akademisi gibi yeni torpil ve eleme mekanizmaları icat ederek üç ayrı turda öğretmenleri partizanca elemeye çalışmak size yakışabilir ama bu ülkenin pırıl pırıl genç öğretmenleri bunu hak etmiyor!

Gerçek bir hayal kırıklığısınız!

Öğretmenlerin sorunları ve hak mücadelelerinin yanında olmaya, milyonlarca atanmayan öğretmenimizle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz!”

“20 bin atama ile önümüze gelen iktidar, bugün Meclis’te verdiğimiz “Öğretmenlerin İstihdam Sorunlarının Araştırılması” başlıklı araştırma önergemizi her zaman olduğu gibi reddetti!

Yorumlar (0)