'FETÖ'yle mücadele biriminin yöneticisi 'FETÖ' itirafçısı oldu

Jandarma Genel Komutanlığı karargâhındaki Albay, ankesör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmıştı

GÜNÜN HABERLERİ 27.05.2019, 18:54 27.05.2019, 18:18
'FETÖ'yle mücadele biriminin yöneticisi 'FETÖ' itirafçısı oldu

Jandarma Genel Komutanlığı karargâhındaki 'FETÖ’yle mücadele biriminin başındaki Albay Mehmet Algın, Ankara’da yürütülen ankesör soruşturması çerçevesinde gözaltına alındı. Sorgusunda 'FETÖ’yle ilgili bilgiler verip itirafçı olan Albay Algın, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Algın’ın, genel komutanlığın 2018 yılı atamaları kapsamında İstihbarat Başkanlığı’nda (C) Şube Müdürü olarak görev yaptığı, ancak durumunun ortaya çıkması sonucunda başka birime atandığı anlaşıldı. Algın’ın 'FETÖ’den yakalanması, Jandarma Genel Komutanlığı üzerinde soru işaretlerine neden oldu.

'FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki “gizli” teşkilatlanmasını sağlayan ankesör soruşturmaları çerçevesinde MİT önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Alınan bilgiye göre, kuruma ulaşan bir bilgiyi değerlendiren MİT Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı karargâhında “çok kritik ve gizli” görevdeki bir subayın ankesör kapsamında olduğunu tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen adli soruşturma çerçevesinde, Jandarma Genel Komutanlığı teşkilatının kalbi olarak tanımlanan İstihbarat Başkanlığı bünyesindeki İstihbarat Dairesi (C) Şube Müdürü olan Albay Mehmet Algın’ın ankesör sistemi üzerinden 'FETÖ’yle bağının olduğu belirlendi.

MİT ve savcılığın yapılan tespitleri Jandarma Genel Komutanlığı’na bildirmesi sonrasında Albay Algın, İstihbarat Dairesi ( C ) Şube Müdürlüğü’nden alelacele görevden alınarak Teknik ve Yardımcı Branşlar Eğitim Merkezi Komutanlığı’na geçici olarak atandı. Bu atamanın ardından 'FETÖ’nün mahrem imamlarıyla telefon teması kurarak örgüt içinde yer aldığı belirlenen Algın, Nisan ayındaki ankesör operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Emniyet’teki sorgunun ardından savcılığa çıkartılan Algın, örgütle ilgili önemli bilgiler verdi. Savcılık, itirafçı olan Algın’la ilgili geçen hafta özel iddianame hazırladı. İddianamede, Algın’ın 'FETÖ’yle ilgili aktardığı bilgilere yer verilirken, şüpheli albay itirafçılıktan yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı karargâhında 'FETÖ’yle mücadele eden birimin başındaki Algın’ın 'FETÖ’cü çıkması İçişleri Bakanlığı’nda adeta bomba etkisi yarattı. Algın’ın 17-25 Aralık sürecinden sonra 2014 yılı atamalarında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü olarak görevlendirildiği, bir yıl sonra Diyarbakır İl Jandarma Komutan yardımcısı olduğu anlaşıldı.

Algın, Diyarbakır’daki 4 yıl sonrasında yine Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan ve Genel Komutan Orgeneral Arif Çetin’in teklifi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla 2018’de karargâhtaki en önemli birimlerden birisinin başına getirildi. Bu görevde 3-4 ay çalışan Algın, hakkında yapılan tespit sonrasında bu görevden alınarak son görev yerine geçici olarak atandı.

Jandarma teşkilatında 'FETÖ’yle mücadele eden birimin başındaki subayın 'FETÖ’den gözaltına alınması, teşkilatla ilgili soru işaretlerine neden oldu. Özellikle merkezdeki karargahta görev yapan subaylar içinde halen ne kadar FETÖ’cü olduğunun tam bilinmediği öne sürülüyor. Algın’ın durumunun İçişleri Bakanlığı’nda da rahatsızlık yarattığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)