Bitlis'ten acı haber! Binbaşı şehit oldu

Bitlis'te PKK'lı teröristlerin askerlerin kullandığı sivil araca düzenledikleri roketli saldırıda 1 binbaşı şehit oldu, 1 güvenlik korucusu ile sürücü yaralandı.

GÜNÜN HABERLERİ 19.07.2019, 21:27
Bitlis'ten acı haber! Binbaşı şehit oldu

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Bölükyazı köyü kırsalında saat 14.30 sarılarında PKK'lı teröristler tarafından bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, isabet alan askerler tarafından kullanılan araçtaki binbaşı ile yanındaki korucu ve sürücü yaralandı. İhbar üzerine bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan binbaşı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik korucusu ile sürücünün tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bitlis Valiliği, Bölükyazı köyü karsalında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Bitlis merkez kırsalında 19.07.2019 günü icra edilen operasyonda bölgedeki güvenlik kuvvetlerimize BTÖ mensupları tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş şehit edilmiştir. Olay bölgesinde hava destekli operasyon genişletilerek devam etmektedir. Milletimizin başı sağ olsun."

ŞEHİT BİNBAŞI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Merkez Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Zafer Akkuş (48) için Bitlis Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Tören, Bitlis Vali Vekili Tekin Erdemir, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Demir, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, ilçe belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören alınına getirildikten sonra öz geçmişi okunup, İl Müftüsü Faysal Gaylani tarafından dua okundu. Yapılan duaların ardından da şehit Binbaşı Akkuş'un cenazesi bir süre omuzlarda taşınıp memleketi Samsun'a gönderilmek üzere kara yoluyla Muş Havalimanı'na uğurlandı. Şehit Binbaşı Akkuş'un evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

ŞEHİT BABASI: BU VATAN İÇİN ÖLÜNMEDİKÇE BU VATAN VAR OLMAZ

Bitlis’te teröristlerin roketli saldırısı sonucunda yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş’un (48) Samsun’un Asarcık ilçesi Armutlu Mahallesi'ndeki baba evine, acı haberi alan yakınları taziyede bulunmak için geldi. Şehidin baba evi ile mahallede bulunan evlere ve mahallenin camisinin minaresine Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası emekli Astsubay Rüştü ve şehit annesi Saniye Akkuş taziyeleri kabul etti. Şehidin evinin önüne bir masa konularak üzerine fotoğrafları ve asker şapkası yerleştirildi. Acılı baba Rüştü Akkuş, oğlunun en son bir yıl önce memleketine geldiğini ve en son o zaman gördüğünü söyleyerek, "Bu vatan için ölünmedikçe bu vatan var olmaz. En son oğlumu bir yıl önce gördüm ama her gün telefonda konuşuyorduk. Her akşam beni arıyordu, oğlum bana çok düşkündü. En son telefonla dün gece konuştum. Bana halimi hatırımı sordu. Oğullarım için her gün dua ediyordum. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehidin 22 yaşında Büşra isimli bir kızının olduğu, eşi Yasemin Akkuş’un ise ev hanımı olduğu belirtildi. Öte yandan şehit ağabeyi Derya Akkuş’un emekli astsubay olduğu, şehidin diğer kardeşi Bülent Akkuş’un Çanakkale’de polis olarak görev yaptığı, şehidin yeğeni Emre Akkuş’un ise yüzbaşı olarak görev yaptığı belirtildi. Şehit Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş’un son şark görev yeri olan Bitlis’te 6 aydır görev yaptığı, Eylül ayında izne çıkıp memleketine gelmeyi planladığı ifade edildi.DHA

Yorumlar (0)