29 Ekim Cumhuriyet Bayramı böyle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 95'inci yıl dönümünde coşkuyla kutlandı.

GÜNÜN HABERLERİ 29.10.2018, 13:30 29.10.2018, 13:30
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı böyle kutlandı

ANITKABİR'DE RESMİ TÖREN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının katılımıyla Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi. Törenin ardından Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı.

Cumhuriyet Bayramının 95'inci yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda siyasetçi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradan Misak-ı Milli Kulesine geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine, şunları yazdı: "Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıldönümünde Türk Milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurunuzdayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun."

Resmi törenin ardından halka açılan Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Özkan ARSLAN- Muhammet BAYRAM- Kaan ULU/ANKARA, (DHA)

YAŞLI ÇİFT DESTEK ALDIKLARI BASTONLARLA EL ELE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sonrası Anıtkabir ziyaretçilere açıldı. Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyen yaşlı bir çift destek aldıkları bastonlarıyla el ele geldi. Yaşlı çift, güçlükle çıktıkları merdivenlerden sonra mozaleyi ziyaret etti.  ANKARA (DHA)

SABİHA GÖKÇEN'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

İstanbul şehir havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, yolculara terminal girişinde Türk Bayrağı dağıttı. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı Gidiş terminalinde 3 saat boyunca bando dinletisi yapıldı. Bando dinletisine havalimanını kullanan yolcular Türk Bayrakları ile eşlik ettiler. Havalimanını kullanan yolcular keyifli anlar yaşarken, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

29 EKİM SERGİSİ AÇILDI

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda “29 Ekim Sergisi” açıldı. Özel bir okulda okuyan ilk ve ortaokul öğrencilerinin çizdiği Atatürk portreleri Dış Hatlar Terminali Sergi alanında sergilenmeye başladı. Yolcular sergiye de yoğun ilgi gösterdi. ANIL UÇAN/İSTANBUL(DHA)

MALTEPE'DE DAVULLU CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyet Bayramı’nın 95'inci yıl dönümü Maltepe Meydanı'nda davullarla kutlandı. Mübadil davulunun coşkusuyla güne başlayan vatandaşlar, keyifli anlar yaşadı.

Maltepe Meydanı’nda başlayan mübadil davulu etkinliğine 95 davulcu yer aldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da programa davul çalarak katıldı. Meydandan hareket ederek Maltepe Stadı'na ulaşan davulcu konvoyu, vatandaşların alkışlarıyla ilerledi. Bazı vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

“CUMHURİYETİ BİR ÖMÜR BOYU BEKÇİSİ OLARAK KUTLAMALIYIZ”

Mübadele döneminde ortaya çıkan mübadil davulunun Maltepe'de bir gelenek olduğunu dile getiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, geleneğin genç kuşaklara aktarılmamasından dolayı yıllar içerisinde unutulduğunu söyledi. Eski geleneğin yeniden canlanması için her yıl bir davul daha artırarak Cumhuriyet Bayramı’nı davullarla karşıladıklarını belirten Ali Kılıç, şunları söyledi:

"Eğer Türk insanı için cumhuriyet bir anlam ifade ediyorsa bunu sadece yılda bir gün kutlamamak gerekir. Biz Maltepe’de cumhuriyeti kutlama etkinliklerimize 1 Ekim’de başlayıp 30 Ekim’de son veriyoruz. Cumhuriyet’in kavramını, değerini ve önemini genç kuşaklara aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Maltepemizin bütün sokaklarında ayrı ayrı etkinliklerle cumhuriyeti kutluyoruz. Ümit ederim ki diğer ilçelerimizde de cumhuriyet böyle kutlanır. Özgürlüğümüzü, geleceğimizi, bağımsızlığımızı, onurlu duruşumuzu bize anlatan ve bunun simgesi olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının bize emanet ettiği cumhuriyeti sadece bir gün saygı duruşunda durarak değil, bir ömür boyu bekçisi olarak kutlamalıyız."

“BEN TÜRK’ÜM, NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE”

Cumhuriyetin önemine değinen Sevgi Demiralp, “Özellikle kadınlar için anlamı çok büyük. Cumhuriyet; özgürlük, yaşam, güvenle ayaklarımızı yere basmak demek. Maltepe’de Cumhuriyet Bayramı gerçekten bayram gibi kutlanıyor” dedi. Kırmızı-beyaz kıyafet giymeyi özellikle tercih ettiğini kaydeden Demiralp, “Şehitlerimin değil, Atalarımın kanı bu kırmızı, beyaz ise bayrağımdaki ay-yıldız. Ben Türk’üm. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN 95’İNCİ DOĞUM GÜNÜMÜZÜ KUTLAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Bayramı'nın tüm ülkede coşkuyla kutlanması gerektiğine vurgu yapan Rukiye Demir, “Bugün 95’inci doğum günümüzü kutlayacağız. Bugün bizim doğduğumuz gün. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mübadil davulunun coşkusuyla güne başladık. Bugün özellikle kadınlar için çok önemli. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının daha yeni Arap ülkelerine verildiğini göz önüne alırsak, bugünün önemini, ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha anlarız. Doğduğumuz gün kutlu olsun” diye konuştu. İSTANBUL, (DHA)

 

KIRMIZI-BEYAZ İSTANBUL

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul'da birçok binaya Türk bayrakları asıldı. Maslak ve çevresinde bulunan bina ve gökdelenler asılan Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri havadan fotoğraflandı. Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

 

CUMHURİYET BAYRAMI'NI DENİZDE TÜRK BAYRAĞI AÇARAK KUTLADILAR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Sporları Topluluğu öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla denizde Türk bayrağı açtı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95'inci kuruluş yıl dönümü, Antalya'da farklı etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamaların merkezi Cumhuriyet Meydanı olurken, AÜ Sualtı Topluluğu öğrencileri, 54 metrekarelik ay yıldızlı bayrakla tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda bir araya geldi. 20 öğrenci, dalgıç kıyafetlerini giyerek, denize atladı. Öğrenciler, yanlarında taşıdıkları bayrağı açıp, Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yılı kutlamalarına renk kattı. Yat Limanı'ndan geçen yerli- yabancı turistler de öğrencileri ilgiyle izledi. Bazıları, öğrencileri alkışlarla desteklerken, bazıları da görsel güzelliği fotoğraflamayı tercih etti. Limandaki bazı teknelerden de 10'uncu Yıl Marşı yüksek sesle çalındı.

'ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYDUM'

Sualtı Sporları Topluluğu'na danışmanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Gençlerimiz cumhuriyet ile bir devletin yeniden doğuşunu bu şekilde kutlamak istedi. Su altı topluluğumuza vatan millet sevgisini çok iyi vermeye çalışıyoruz; çünkü bu sevgi bizi bir arada tutar. Gençlerimiz bu konuda çok duyarlı. Öğrencilerimizle gurur duydum" diye konuştu. 

BELÇİKALI ÖĞRENCİ DE KUTLAMALARDA

Sualtı Topluluğu'nun Belçika uyruklu öğrencisi Najama Laforce ise etkinlikte yer almanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Laforce, "Arkadaşlarımla deniz ortasında Türk bayrağı açmak gurur vericiydi. Belçika'da bu tür etkinliklere hiç katılmamıştım. Sabah heyecanla uyandım ve arkadaşlarımla buraya geldim. İyi ki böyle bir bayram var ve ne mutlu bize bayramı kutluyoruz" dedi. Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

MERSİN'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Mersin'de, Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 7'den 70'e binlerce Mersinli ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk baskılı tişörtleri ile kutlamalara katıldı.

Vali Ali İhsan Su'nun Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Alanı'nda devam etti. Su, beraberinde Büşükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ile askeri araç üzerinde Mersinlilerin bayramını kutladıktan sonra yaptığı konuşmasında, "Milletimiz, hürriyetini ve bağımsızlığını güvence altına alma, milli ve manevi değerlerine uzanan elleri bertaraf etme gayesi ile tarihin her döneminde bir ve bütün olarak büyük mücadeleler vermiştir. Şartların oldukça ağır, imkansızlıkların hat safhada olduğu bir dönemde dahi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderleğinde kenetlenen milletimiz, büyük fedakarlıklar ve eşsiz kahramanlıklar ile verdiği Kurtuluş Savaşı'nı mutlak bir zaferle sonuçlandırmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu şanlı zafer, Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği ve milli iradeyi esas alan Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu törende halk oyunları gösterileri sunuldu. Her yaştan Mersinlinin bayrak ve Atatürk posterleri ile katıldığı kutlamalar, resmi geçidin ardından sona erdi. Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA)

YÖRÜK ŞÖLENİNDE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Aydın'ın İncirliova ilçesinde 2'ncisi düzenlenen 'Yörük ve Türkmen Şöleni'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da coşkuyla kutlandı.

İncirliovalı Yörükler, geçen yıl başlattıkları 'Yörük Türkmen Şöleni'nin bu yıl 2'ncisini düzenledi. Cumhuriyet Bayramı'ndan 1 gün önce yapılan şölen, coşkulu geçti. Program kapsamında Yörükler, Cumhuriyet Meydanı'nda deveyle gelin alma geleneğini canlandırdı ardından kortej yürüyüşüne başladı. Dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açan Yörükler, şehir turu attı. Bazı kişiler, korteji balkonlarından izledi ve cep telefonlarının kameralarıyla görüntü çekti. Yürüyüş, Park İncirliova'da son buldu. Burada da çeşitli etkinlikler yapıldı, Yörük meşalesi yakıldı.

İncirliova Yörük Derneği Başkanı Muhsin Gençoğlu, "Şölenimizi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan 1 gün önce yapıyoruz. Nedeni, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşamak. Şölenimize Eskişehir, Burdur, Ankara ve Milas gibi birçok il ve ilçeden gelen Yörük misafirlerimiz var. Atalarımız Orta Asya'dan ana yurdumuzun ortasına kadar göçer olarak geldiler. Sonra da burada konar vaziyeti aldık. Yörük kültürü sonsuza kadar yaşayacak" diye konuştu. Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

KAHRAMANMARAŞ'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar; Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan'ın AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Bülent Acarbay ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Tebriklerin ardından Trabzon Bulvarı'ndaki kutlamalara geçildi ve Vali Özkan, Tuğgeneral Uğur Bülent Acarbay ve Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'la beraber halkın bayramı kutladı.

Törende konuşan Vali Vahdetin Özkan, Cumhuriyet'in, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bizi millet olarak bir arada tutan cumhuriyet misakının temelini, tüm insanlarımızın eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Cumhuriyet ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Cumhuriyet, memleketin dört bir yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman Anadolu halkının tüm imkânsızlıklara rağmen olağanüstü bir gayret ve fedakârlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur."

Özkan'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı kutlamalar, tören geçişi ile sona erdi. Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

ŞANLIURFA'DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

Şanlıurfa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde valilik önündeki Cumhuriyet Caddesi'nde başladı. Törene Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri, CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kutlamalar, halk oyunları gösterisi ve geçit töreniyle sona erdi. Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)

MALATYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü Malatya'da coşkuyla kutlandı.

Malatya Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in sabah makamda tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Abdullah Gül Parkı önünde düzenlenen geçit töreni ile devam etti. Malatyalıların da büyük ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Yardımcısı Sürmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve 2'nci Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat'ın törene katılanları selamlamasıyla sürdü. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiir okumalarının ardından geçit töreni sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile korteji selamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunduğu kutlamalarda, vatandaşlara Arapgir'in verimli topraklarında yetişen reyhan şerbeti ikram edildi. Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)

OSMANİYE'DE 29 EKİM COŞKUSU

Osmaniye'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun'un makamındaki programın ardından Devlet Bahçeli Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar ile Belediye Başkanı Kadir Kara, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerin ve Osmaniyelilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Coşkun, "Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümüdür. 29 Ekim 1923'te ilan ettiğimiz cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz" dedi.

Halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu. Kutlama programı, tören geçişi ile sona erdi.  İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

TOKAT'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Tokat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kentte, Cumhuriyet'in 95'inci yıl dönümü kutlamaları Vali Ömer Toraman'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Program, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliklerle sürdü. Törene katılan vatandaşlara Vali Ömer Toraman ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Türk bayrağı dağıtıldı. Vali Toraman, 48'inci Piyade Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Albay Rıfat Dönel ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tören aracıyla alanda halkı selamladı.

'CUMHURİYET VATANDAŞLAR ARASINDA EŞİTLİĞİ SAĞLADI'

Törende konuşan Vali Toraman, ''Milletimizin bağımsızlık savaşını kazanmasının ardından, O günün milli ve milletlerarası şartlarında olabilecek ve uygulanabilecek devlet yönetim tarzı, Cumhuriyet olarak kabul ve tespit edilmiştir. Cumhuriyet rejimi, bir vatandaşlık bilinci oluşturmuş, vatandaşlar arasında eşitliği sağlayarak, herkese ülke yönetimine katılma ve ülkenin geleceğini belirleme hakkını vermiştir. Cumhuriyet'in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde Türkiye, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu sayede dünya devletleri arasında hak ettiği saygın yerini almıştır" dedi. 

Kutlamalarda kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ömer Toraman tarafından ödülleri verildi. Şiir okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam eden program tören geçişiyle son buldu. Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA)

KLASİK OTOMOBİLLERDEN CUMHURİYET BAYRAMI KONVOYU

İSTANBUL Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri,  Bağdat Caddesi- Dolmabahçe güzergâhı boyunca, yaklaşık 100 klasik otomobilden oluşan “Yaşasın Cumhuriyet Konvoyu” ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro oyuncusu Göksal Kaya da  konvoyun önündeki araca binerek Dolmabahçe’ye geldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gelen konvoyun burada bir süre beklemesine güvenlik nedeniyle polis ekipleri izin vermedi. Konvoy daha sonra Dolmabahçe’ye hareket etti. Konvoyun 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçişi sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Konvoy Dolmabahçe Sarayı’nın önündeki alana geldiğinde vatandaşlar özellikle Atatürk’e benzerliğiyle tanınan Göksal Kaya’ya büyük ilgi gösterdi. Kaya, "Öncelikle Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. Yıl dönümünü yürekten kutluyorum ve bu coşkuyla da bugün Kadıköy’den Bağdat Caddesi’nden Dolmabahçe Sarayı’na Ata’mızı anmak için, ona şükranlarımızı belirtmek için burada bulunuyoruz. Son derece gururlu ve mutluyum. Çok duygulu anlar yaşadım.” dedi.

SERKAN OKAY: ATAMIZIN İZİNDE OLMAK GURUR VERİYOR

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay da  “Cumhuriyetimizin 95. Yılı anısına İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak bir konvoy oluşturduk. Bir kutlama konvoyu. Bugün 100 araç dolayında Bağdat Caddesi üzerinden Şehitler Köprüsü’nü geçtik. Ve şu an Atamızın gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de konvoyumuzu sonlandırdık. Bugün konvoyumuzda çok önemli bir isim var. Atamızı temsilen sevgili tiyatro oyuncumuz Göksal Bey aramızda. Biz de 'Atamızın izindeyiz' diyoruz ve 100 klasik araçla bugün kendisini otuzlu yıllara ait bir aracın arkasından takip ettik. Atamızın izinde olmak bize gurur veriyor, onur veriyor. Nice Cumhuriyetli yıllara diyelim. Hepimizin Cumhuriyet’imiz hepimize kutlu olsun.” diye konuştu. Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/İSTANBUL, (DHA)

KASTAMONU'DAKİ 29 EKİM KUTLAMASINDA JANDARMADAN GÖSTERİ

 

Kastamonu'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü, düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı. Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na bağlı gösteri timindeki askerlerin gösterisi büyük alkış aldı. 

Kastamonu'daki 29 Ekim kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Törene Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik ile Hakkı Köylü, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, protokol üyeleri ve kent sakinleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde Vali Karadeniz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Karadeniz'in konuşmasının ardından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcuların gösterileri sonrası Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na bağlı gösteri timindeki askerler, izlendi. Jandarmanın gösterisi, törene katılanlardan büyük alkış aldı. Bu sırada 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıldı. Tören, resmi geçit töreniyle sona erdi. Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA)

SAMSUN'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenle, coşkuyla kutlandı.

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları valilik binasında, Vali Osman Kaymak'ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından program Batı Park'taki tören alanında devam etti. Buradaki programa Vali Kaymak'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören Vali Kaymak, Başkan Şahin ve  Garnizon Komutanı Topçu Albay Üstün'ün vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Ardından öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu. Çeşitli halk oyunları ve gösterilerin yapıldığı tören sırasında, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na ait helikopter gösteri uçuşu yaptı. 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin oluşturduğu bandonun çaldığı marşlar eşliğinde öğrenciler kortej yürüyüşü yaptı. Samsunlular, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile bayramın coşkusunu ve heyecanını yaşadı. Tayfur KARA- Hüseyin KALAY/SAMSUN, (DHA)

NEVŞEHİR'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Nevşehir'de, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına saat 09.30'da Valilikte devam edildi. Vali İlhami Aktaş makamında, protokolün tebriklerini kabul etti. Daha sonra Gazi Stadı'nda devam eden kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler kapsamında daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Törende daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı. Ardından Vali İlhami Aktaş halka hitap etti.



EĞİTİMLİ KÖPEKLERİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Törende daha sonra öğrenciler şiirler okudu. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından, Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı

Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı'nda iz takip, devriye, mayın ve

bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama,

keşif ve özel operasyon gibi 11 alanda eğitilen Alman, Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin

gösterisi ilgiyle izlendi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, Yıldız Kız ve Yıldız Erkekler kategorisinde düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından verildi. Zafer BARIŞ/NEVŞEHİR, (DHA)

DHA

Yorumlar (0)