Veliler, ihraç edilen öğretmene sahip çıktı

Mersin Aydınlıkevler İlkokulu’nda bir grup veli, 2.sınıf öğretmenlerinden Recep Sevim’in KHK ile ihraç edilmesine tepki gösterdi. Okulun önünde toplanan veliler “Öğretmenimizi geri istiyoruz” dedi.

GÜNDEM 09.02.2017, 16:11 09.02.2017, 16:11
Veliler, ihraç edilen öğretmene sahip çıktı

Birgün’den Gökay Başcan'nın haberine göre, 7 Şubat’ta yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile yurt genelinde 2 bin 585 öğretmen ihraç edildi. Mersin’in Yenişehir ilçesindeki Aydınlıkevler İlkokulu’nda 2-C sınıfını okutan Eğitim-Sen üyesi Recep Sevim de ihraç edilen öğretmenler arasında yer aldı.

 

2-C sınıfı öğrencilerinin velileri, okul önünde bir araya gelerek ihraç kararına tepki gösterdi, öğretmen Recep Sevim’in göreve iadesini istedi.

 

Okul güvenlik görevlisinin ‘burada eylem yapamazsınız’ uyarısına rağmen eylemlerini sürdüren veliler “Öğretmenimizi geri istiyoruz’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ şeklinde slogan attı.

 

2-C sınıfı veli temsilcisi Filiz Aba “Bizlere hiçbir bilgi verilmedi. Okula geldik, öğretmenimiz yok. İdarenin bize tek söylediği öğretmenimizin ihraç edildiği oldu. 3 aylık bir öğretmen atamışlar, 3 aydan sonra başka bir öğretmen gelecekmiş. Bu çocuklar 8 yaşında, bunu düşünemiyorlar mı? Çocukların psikolojisini düşünmüyorlar mı? Öğretmenimiz 52 yaşında. Hiçbir şekilde devlete, millete, öğrencilere zarar vermeyecek biri. Sadece geçen sene Eğitim-Sen’in bir yürüyüşüne katıldığı için işten çıkarılmış. Yürüyüşlere katılmak en doğal hakkı. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Uğraşıyoruz, her kapı yüzümüze kapanıyor. Ama biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. 2-C velileri olarak buradayız. Recep hocamızın hiçbir suçu yok. Recep hocamızın geri gelmesini bekliyoruz. Biz çocuklarımıza öğretmenlerinin hasta olduğu tekrar geri geleceği yalanını söylemek zorunda kaldık. Aynı gün başka bir öğretmen sınıfa girip ‘Recep hocanız gelmeyecek artık ben devam edeceğim’ deyince çocuklar şoke oldular. Çocuklarımız bize ‘anne öğretmenimiz hastaydı neden geri gelmiyor? Neden başka bir öğretmen geldi’ gibi sorular sormaya başladılar. Biz de ‘şuan hasta. Daha sonra emekli olabilir’ yalanları söylemek zorunda kaldık. Çocuklarımızın psikolojisi iyi değil, çocuklarımız ağlıyor. 8 yaşında ki bir çocuğa öğretmeniniz ihraç edildi açıklamasını nasıl yapacağız? Emeklisi gelmiş ama sırf çocukları yarı yolda bırakmayım diye emekli olmayan bir öğretmen. 52 yaşında bir kişi eğilip çocuğumuzun ayakkabısını bağlıyor. Böyle bir öğretmeni ihraç etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

 

Aydınlıkevler İlkokulu 2 C Sınıfı öğrenci velileri, öğretmen Recep Sevim’in göreve iadesi için sosyal medyada da kampanya başlattı. Veliler, öğrencilerin ‘öğretmeninizi istiyoruz’ diye haykırdıkları videoları sosyal medyada paylaştı.

 

Yorumlar (0)