Temiz İzmir Derneği Başkanı: Ethem Sancak'ın müteahhit yeğeni Mesut Sancak beni tutuklatmayla tehdit etti!

Sancak'ın sahibi olduğu Folkart'ın usulsüz rezidans inşa ettiği iddia ediliyor

GÜNDEM 19.01.2017, 16:25 19.01.2017, 16:25
Temiz İzmir Derneği Başkanı: Ethem Sancak'ın müteahhit yeğeni Mesut Sancak beni tutuklatmayla tehdit etti!

T24'ten İnan Ketenciler'in haberine göre, Yerel yönetimlerde yolsuzlukla mücadele amacıyla kurulan Temiz İzmir Derneği'nin başkanı Nivent Kurtuluş, yasaların aksi hükümlerine rağmen otel ruhsatı alarak rezidans inşa ettiğini öne sürdüğü Folkart İnşaat'ın sahibi, iş adamı Ethem Sancak'ın yeğeni Mesut Sancak tarafından tehdit edildiğini söyledi. Nivent Kurtuluş, Mesut Sancak'ı kendisine "OHAL var. Bunlar son güzel günlerin. Seni deliğe tıktıracağım" dediğini iddia etti.

 

Olay, Folkart'ın Çeşme'de yasalar gereği konut yapılması mümkün olmayan, turizm tesisinde belediyeden otel ruhsatı alarak dev rezidans kurduğu ve lüks evleri ilanlarla satışa çıkardığı haberinin derneğin yayın organı olan Gaze-temiz.com'da yayınlanmasıyla başladı. Haberin 13 Ocak'ta yayımlanmasından saatler sonra Urla Sulh Ceza Hâkimliği, söz konusu habere erişim engeli getirdi.

 

Gaze-temiz.com'un Genel Yayın Yönetmenliği görevini de sürdüren Nivent Kurtuluş, 16 Ocak günü akşam saatlerinde Mesut Sancak olduğunu belirten bir kişinin telefonla arayarak kendisine hakaret, küfür ve tehditlerde bulunarak bu konu hakkında yazmayı bırakmasını söylediğini öne sürdü.

 

İlk telefon görüşmesinin ardından polis merkezine giden Nivent Kurtuluş, Mesut Sancak olduğunu belirten kişinin kendisini defalarca aradığını ve bu konuşmaları kaydettiğini söyledi. Polis ifadesi sırasında da arandığını söyleyen Nivent Kurtuluş, söz konusu kişinin polislerin yanında "Konuşmayı kaydettiğini biliyorum. Bak, OHAL var. Bunlar son güzel günlerin. Seni deliğe tıktıracağım. Yarın emniyet müdürüne giderek senin tehditçi, şantajcı, rüşvetçi olduğunu söyleyeceğim" dediğini belirtti.

 

Gece saatlerinde polis tarafından aranarak bu kez kendisi hakkında şikayet olduğu belirtilen Nivent Kurtuluş, bu kez şüpheli sıfatıyla verdi. 

 

"Can güvenliğimden endişeliyim"

 

Sancak'ın kendisini evinden aldırmakla tehdit ettiğini söyleyen Kurtuluş, can güvenliğinden endişe duyduğunu ifade etti. Daha önce İstinye Park, Carrefour, Optimum, Migros, Yıldızhan Otel, Arkas, Ege Perla, Yükseliş Plaza, Batı Beton ve Orkide Yağ, gibi birçok firma hakkındaki usulsüzlük iddialarını gündeme getirdiğini söyleyen Kurtuluş, ilk kez tehdit edildiğini ifade etti.

Nivent Kurtuluş'un polis ifadesi şöyle:

Yorumlar (0)