Rusya: Halep'te tahliye bitti; operasyonlar sürecek

Halep'te tahliyeler durdu, Rusya'dan bir açıklama geldi. Rus Savunma Bakanlığı, Halep'in doğusunda sadece radikal cihatçıların kaldığını ve Suriye ordusunun operasyonunun süreceğini duyurdu.

GÜNDEM 16.12.2016, 17:10 16.12.2016, 17:10
Rusya: Halep'te tahliye bitti; operasyonlar sürecek

Birgün’de yer alan habere göre, Halep’in doğusundaki cihatçılar ve sivillerin tahliyesinde yeni kriz patlak verirken, Rusya’dan kritik bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, ‘cihatçıların ve ailelerinin tahliyelerinin tamamlandığını’ ve ‘Suriye ordusunun Halep’in bazı bölgelerini özgürleştirmeye devam edeceğini’ açıkladı. Bakanlık açıklamasında, ‘bazı radikal cihatçıların Halep’in doğusunda kalmaya devam ettiği’ ve Suriye ordusuna ateş açtığı belirtildi. Ria Novosti de, Rus savunma bakanının ‘Halep’ten cihatçıları ve ailelerini çıkarma operasyonu tamamlandı’ dediğini aktardı.

 

Halep’te son gelişmeler şöyle:

 

Suriye yönetiminden bir yetkili, tahliye operasyonunun şu an için engellemeler nedeniyle askıya alındığını duyurdu.

PATLAMA İDDİASI

 

Reuters ajansı, bir görgü tanığına dayanarak otobüslerin hareket ettiği noktada dört patlama sesi duyulduğu haberini geçti.

‘ANLAŞMANIN İDLİB AYAĞI İHLAL EDİLDİ’

 

Esad yönetiminin müttefiki Hizbullah’a bağlı bir haber sitesi, ateşkes anlaşması uyarınca İdlib’de yaralı Şiilerin çıkarılması öngörülen el Fua ve Kefraya köylerinden tahliyenin gerçekleşmediğini ve Halep’teki durumun da bundan kaynaklandığını duyurdu. Şam yanlısı el Mayadin televizyonu, El Fua ve Kefraya’ya gönderilen otobüslerin üslerine geri döndüğünü açıkladı. Buna göre, söz konusu iki Şii köyünün boşaltılmasını isteyen protestocular Halep’in doğusundan çıkan yolu kapatmış durumda.

 

‘CİHATÇILAR ESİR GÖTÜRMEK İSTEDİ’

 

Suriye devlet televizyonu El İhbariye ‘cihatçıların tahliye sırasında yanlarında esir götürmek istedikleri ve anlaşmayı ihlal ettikleri’ bilgisini geçti. İhbariye’ye göre, silahlı güçler köylerden esir almak istedikleri için tahliyeler durdu.

Yorumlar (0)