MHP'li Ümit Özdağ, 'Sıkışan Devlet Bahçeli'dir'

MHP ihraç edilen Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin 'Doğu Perinçek ile Tayyip Erdoğan arasında tercih yapmak isterseniz, Erdoğan’ı tercih ederiz' şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

GÜNDEM 08.02.2017, 14:13 08.02.2017, 14:13
MHP'li Ümit Özdağ, 'Sıkışan Devlet Bahçeli'dir'

Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türk milliyetçiliği Erdoğan ile Perinçek arasında sıkışmaz. Sıkışan Bahçelidir. Tercihimiz başkanlık/özerkliğe karşı TBMM/ üniter-millet devlettir" değerlendirmesi yaptı. Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın tweeti 109 kişi tarafından paylaşılırken 189 kişi tarafından da beğenildi.

 

[Haber görseli]
 

 

 

 

Bahçeli grup toplantısında eleştirilere şöyle cevap vermiş: 


PERİNÇEK'İ DEĞİL ERDOĞAN'I TERCİH EDERİZ"

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın yanında olacaklarını belirterek; "Eğer Doğu Perinçek ve 'hayırcı' yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da millet için 'evet'; devlet için 'evet'; Cumhuriyet için 'evet'; Türklüğün bekası için 'evet' diyeceğiz. MHP dünkü sözlerini çiğnememiştir." diye konuştu.

 


PERİNÇEK'İN BAHÇELİYE ÇİN'DEN CEVAP VERDİ 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Halk Cumhuriyeti'nin resmi davetlisi olarak parti heyetiyle birlikte bulunduğu Çin'den MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt verdi. Perinçek, yanıtında şu ifadeleri kullandı:


“Devlet Bahçeli bir tercihten söz etmektedir. Doğu Perinçek ile Tayyip Erdoğan arasında tercih yapmak isterseniz, Erdoğan’ı tercih ederiz şeklinde bir cümlesi var. Erdoğan’ı tercih etseler, Doğu Perinçek’i tercih etmiş olurlar. Çünkü Sayın Erdoğan’ın başında bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi, birçok konuda Vatan Partisi’nin Genel Başkanı Doğu Perinçek’in savunduğu siyasetlere gelmiştir.”

 

Yorumlar (0)